Mattrender:

- Mange vil vegre seg mot å spise andres spytt

Norske eksperter er skeptiske til ny mat-trend som tar av i sosiale medier.

NY TREND: «Butter board»-trenden tar av i sosiale medier, men hva er det egentlig? FOTO: NTB
NY TREND: «Butter board»-trenden tar av i sosiale medier, men hva er det egentlig? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det oppstår stadig nye trender på TikTok, som for eksempel denne spesielle drikken, å bruke kjønnsvæske som parfyme eller å bruke sandpapir for å barbere leggene (som ikke anbefales!).

Det er også mange som bruker TikTok for å finne inspirasjon til oppskrifter og middagsretter. Ofte er det fokus på sunnhet, og næringsrike og delikate matretter.

Men har du fått med deg den siste mattrenden? Den er hverken sunn eller delikat, men har likevel fått stor oppmerksomhet den siste tiden.

Den nyeste trenden som tar av på TikTok kalles Butter board, altså smørbrett eller smørfjøl. Hashtaggen #ButterBoard har flere hundre millioner visninger.

For å lage denne matretten skal du rett og slett bare smøre smør utover et trebrett. Se for deg et tapasbrett, men i stedet for å dekorere det med spekeskinke og gode oster, ligger det smør utover fatet.

Smøret blir pyntet med urter og garnityr, og blir spist ved hjelp av brødbiter. Du kan enten dyppe brødet ned i smøret, eller bruker en kniv for å smøre det utover skiven din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer