Rosacea:

Margrethe (42) går aldri ut døra uten sminke

– Etter tre slurker vin, var det som om ansiktet mitt eksploderte. Det boblet med røde, væskende blemmer.

ROSACEA: Margrethe bruker sminke for å skjule utslettet i ansiktet. FOTO: Privat
ROSACEA: Margrethe bruker sminke for å skjule utslettet i ansiktet. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det var mange som bemerket Margrethe Hellands strålende hud som barn og ungdom. Hun fikk aldri kviser, akne, prikker eller andre synlige forandringer. Moren jobbet innen hudpleie, og var svært nøye med å smøre døtrene godt, høy solfaktor var ekstra viktig.

Storesøsteren er mye plaget av allergi, og da Margrethe kom 12 år senere, ble hun passet godt på. Margrethe er takknemlig for det grunnlaget moren la, og fortsatte selv de gode hudpleierutinene.

Hun valgte til og med å utdanne seg til hudpleier og jobber som Retail and Education Manager for to kosmetikkmerker. Men kunnskapen kunne ikke hindre at Margrethe som voksen ble hardt angrepet av hudsykdommen rosacea.

Fikk to typer eksem

– Jeg har alltid vært ekstremt lys og sensitiv i huden, men takket være mammas innsats, var ikke dette noe problem, sier Margrethe.

– I ungdomstiden kunne ansiktshuden bli hektisk rød etter gymtimer og trening. Hadde vi gym i første time var jeg fremdeles knallrød i ansiktet i fjerde time. Jeg ble kalt peonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer