Urinveisinfeksjon

Maria (21) har hatt urinveisinfeksjon flere ganger i måneden

Maria Grindheim (21) gråt av fortvilelse på legekontoret. For kort tid siden fikk hun prøve en ny behandling som i stor grad har endret livet hennes.

SVÆRT PLAGET: Maria har hatt mye plager og store smerter i flere år, på grunn av hyppige urinveisinfeksjoner. Da hun fikk prøve en ny behandling, skjedde det store endringer. Foto: Privat
SVÆRT PLAGET: Maria har hatt mye plager og store smerter i flere år, på grunn av hyppige urinveisinfeksjoner. Da hun fikk prøve en ny behandling, skjedde det store endringer. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Maria Grindheim (21) var bare fem år gammel da hun fikk urinveisinfeksjon for første gang. Hun fikk flere urinveisinfeksjoner gjennom barneskolen, men i 15-årsalderen forverret det seg ytterligere. Siden den gang har hun hatt urinveisinfeksjon flere ganger i måneden.

- Jeg hadde det flere ganger i måneden, og vanligvis måtte jeg gå på tre forskjellige antibiotika-kurer før plagene forsvant.

Maria har ofte gått på do flere ganger i timen fordi hun føler at hun må tisse, men så kommer det bare en dråpe. I tillegg svir det når hun tisser.

- Det føles som at det kommer til å gå galt, om jeg ikke kommer meg på do raskt nok.

Gråt i fortvilelse

Maria forklarer at legene ikke har gjort så mye annet enn å gi henne antibiotika.

- Det er kjipt å gå til legen, håpe på å få hjelp, men så sier de bare det samme om og om igjen. Jeg synes det er veldig rart at de ikke tenkte at det måtte være noe mer, ettersom jeg var så ofte hos legen med de samme problemene. Det er veldig slitsomt å holde på sånn i mange år, sier hun, og tilføyer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer