Billig mat

Marie lager middag for 25 kroner

- Jeg anslår at jeg og min samboer bruker rundt 2000 kroner i måneden på mat.

TIPSER OM SUNN OG BILLIG MAT: - Jeg har aldri brukt mye penger på mat, selv om jeg er veldig glad i ulike smaker og retter, forteller Marie Thrane som kommer med kokebok om «sparemat» som også er sunn og miljøvennlig. FOTO: Marie Thrane
TIPSER OM SUNN OG BILLIG MAT: - Jeg har aldri brukt mye penger på mat, selv om jeg er veldig glad i ulike smaker og retter, forteller Marie Thrane som kommer med kokebok om «sparemat» som også er sunn og miljøvennlig. FOTO: Marie Thrane Vis mer
Publisert

Hva skal vi ha til middag? Kan du gå innom butikken? Denne samtaletråden er velkjent for de aller fleste av oss, og ender ofte med ett detaljert innkjøp tiltenkt en enkelt middag. Og sånn holder vi på, dag etter dag og mange erfarer at denne måten å lage mat på er både dyr og lite inspirerende.

Marie Thrane (25) har master i folkehelsevitenskap og driver Instagramkontoen @middagfor25kr der der alle middagene, som navnet tilsier, koster under tjuefem kroner per porsjon, OG er sunne OG miljøvennlige.

- Hvordan er det mulig?

- God, sunn mat trenger absolutt ikke koste all verden. Og det har jeg hatt lyst til å formidle til andre, sier Marie som selv alltid har vært glad i å lage mat, og hjalp til mye hjemme på kjøkkenet da hun var mindre.

- Da jeg flyttet til Oslo for å studere fortsatte jeg å spise lignende det vi gjorde hjemme, men tenkte mer og mer på å spare penger med fortsatt spise sunt og godt.

- Gjennom studiet har jeg blitt mer og mer opptatt av bærekraft og klima, og har kombinert det med ernæring og mat på budsjett, forteller Marie til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer