VIL KOSE SEG: Marna trener fordi hun vil kunne spise og kose seg når hun føler for det.  Foto: Ida Bjørvik
VIL KOSE SEG: Marna trener fordi hun vil kunne spise og kose seg når hun føler for det. Foto: Ida Bjørvik Vis mer

Marna Haugen

Marna Haugen Burøe (34): - Jeg blir kåt av at Ørjan trener!

Men Komikerfrue-bloggeren er ikke SÅ opptatt av trening selv.

Når Marna Haugen Burøe (34) åpner kjøleskapet hjemme blir hun møtt av en hissig, gryntende plastikkgris. En vaktbikkje som skal passe på at utskeielser ikke finner sted. Hun har en i skapet også, og en i godteriskuffen. Alle gaver fra hennes omtenksomme mann, Ørjan Burøe. En Diet Piggy stod kanskje ikke øverst på Marnas ønskeliste.

Men når man lever sammen med en komiker, må man tåle såpass. Men så pakker hun det ikke inn selv heller: Marnas blogg og levebrød komikerfrue.no er hennes frirom, hennes digitale liv i fri utfoldelse, der hun kan både braute og banne. Og selv om hun kategoriserer seg som humorblogger, og ikke rosablogger, slipper hun likevel ikke unna utseendefokus og kroppspress. LES OGSÅ: Ørjan Burøe går ut mot kvinnehat: Hvorfor er dere så slemme med hverandre?

Men utover de rosa grisene, påberoper hun seg et naturlig forhold til innholdet i kjøleskapet.

- Vi spiser helt normalt, men prøver å være flinke med grønnsaker. Jeg står for den biten. Ørjan derimot kan lage det supermåltidet, men uten en eneste grønnsak til.

- Trener for å kunne kose meg

Treningsfanatiker er hun heller ikke.

MARNAS BESTE TRENINGSTIPS: Er du for sliten til å gå på trening bør du i alle fall gå på trening! Den prøver jeg alltid å tenke på når det frister å droppe!  Foto: Ida Bjørvik
MARNAS BESTE TRENINGSTIPS: Er du for sliten til å gå på trening bør du i alle fall gå på trening! Den prøver jeg alltid å tenke på når det frister å droppe! Foto: Ida Bjørvik Vis mer

- Ja, altså jeg trener i alle fall én gang i uka! Da er det booka og betalt for gjennom en personlig trener, som gjør det litt lettere å gjennomføre. Alt utover det, er bare bonus, sier Marna. - Nå om dagen føler jeg meg feit og gammel. Mest gammel! Men jeg jobber med å takle det. For jeg må jo det. Vi slipper jo ikke unna, akkurat. Det er derfor jeg trener. For å holde meg i form. Og for å kunne spise og kose meg. Men treningen skal aller helst skje på morgenen. På kvelden frister nemlig sofaen alt for mye.

Marnas treningstips 

- Er du for sliten til å gå på trening bør du i alle fall gå på trening! Den prøver jeg alltid å tenke på når det frister å droppe, sier Marna om sitt beste treningstips!

Noe mannen Ørjan neppe tør å gjøre....

– Jeg har sagt til Ørjan at jeg blir så kåt når han trener. Så han har en veldig god grunn til å ta seg en økt, eller seks!

Marna har også fem andre ting som får henne til kaste på seg joggeskoa fortere enn svint:

- Klær! Nye tights gjør underverker. Du føler liksom at du MÅ på trening!-Musikk! Selv løper jeg til Marilyn Manson. Var blodfan som yngre. Ellers følger jeg Spotify-listene til kusina mi.

- Jeg har sagt til Ørjan at jeg blir så kåt når han trener. Så han har en veldig god grunn til å ta seg en økt, eller seks!

-Ikke ha for høye mål. Da er det lett å gi opp. Selv har jeg mål om en gang i uka! Klarer jeg mer, blir det et ekstra klapp på skulderen!

- La det være høyere aksept hjemme for tid til trening. Unner man partneren en treningsøkt på kvelden, får man en energisk person tilbake.

- Varier treningen. Selv er jeg ikke spesielt fan av gruppetrening, men det positive med det er jo at når timen først har begynt, er terskelen for å forlate meget høy. Det vil si, du MÅ trene deg ferdig!

Jålebukken på gården

Trening har imidlertid ikke alltid vært en del av Marnas ukeplan. Hun vokste nemlig opp på gård. Og mens venninnene hennes var opptatt av lagsport som håndball og fotball, var Marna med på jakt, bærplukking og trefelling.  

Ja, det var den gang fitness bestod i gårdsarbeid, i alle fall på gårdsbruket i Ørsta.

Men noe klassisk prakteksemplar av arten gårdsjente, var hun ikke.

 - Jeg var en skikkelig jåledukke rett og slett. Jeg elsket å kle meg ut, tulle foran speilet og leke med mammas sminke. Drømmen var å bli frisør og modell, og jeg var ikke redd for å si det høyt. Heldigvis har jeg to foreldre som alltid har støttet meg i å være den jeg vil være.Kanskje hun var for lite praktisk anlagt, eller rett og slett litt for fisefin for å gli inn i rollen? 

Fra modelljobbing til bloggestjerne

Men veien fra posering foran speilet hjemme til å vinne missekonkurranser var lang.

Marna Haugen Burøe (34): - Jeg blir kåt av at Ørjan trener!

- Jeg søkte mange ganger på missekonkurransene før jeg fikk bli med. Det gikk heller ikke bra de første gangene, men jeg fikk etterhvert dreisen på det og turte å kline til mer og mer. Så smalt det.

«Jeg er helt lamslått. Dette hadde jeg aldri forventet!» Året er 2002 og Marna (21) blir intervjuet av Bergens Tidende etter å ha vunnet «Miss Scandinavia». Sist gang en norsk jente gikk av med seieren var i 1988. På den tida drev Ørsta-jenta en neglesalong i Åsane og tok modelloppdrag i ny og ne.

- Nå skal jeg satse på modellyrket, sa hun til avisen.

Nå, 13 år senere, driver hun altså en av Norges største blogger.

Hele intervjuet med Marna finner du også i KK Sporty som ligger ved KK nr. 4!

 

Delta i konkurranse:

Saker spesielt utvalgt for deg:

Mest populære saker: