Matcha:

Matcha: På tide å slenge seg på trenden?

Det er ikke rent sjelden vi hører snakk om matcha, men hva er det godt for, sånn egentlig?

MATCHA: Matcha er superpopulært og kan brukes i veldig mye! FOTO: NTB Scanpix
MATCHA: Matcha er superpopulært og kan brukes i veldig mye! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har slengt seg på matcha-trenden, men mange av oss tenker fremdeles matcha, hva?! Det er på tide å forklare matcha og fenomenet rundt en gang for alle!

Matcha er en seremoniell te fra Japan som er malt til grønt pulver. Smaken minner om en blanding av grønn te og gress. Var du en av de som gjorde et mislykket forsøk på å ta en hvetegresshot regelmessig?

Frykt ikke! Matcha lar seg nemlig lett kombinere med andre, søte eller fyldige matvarer slik at den noe bitre smaken skjules.

Grønn glede

Tiril Lunde Refsum, som er eier og daglig leder av Oslo RAW, mener det er mange gode grunner til å begynne med matcha!

- Teen er full av antioksidanter og klorofyll som styrker immunforsvaret. Den gir også en lett energiboost, og kan erstatte kaffe hvis du vil prøve noe nytt. Matcha er rik på koffein, så drikk gjerne en kopp om du vil ha litt ekstra fokus og energi!

Det er kanskje mest utbredt å bruke matcha i latte, smoothie eller «matcha bowls» (som en smoothie bowl). Skal du lage noen av disse godsakene selv hjemme har Refsum følgende tips:

- Husk å bruke matcha med omhu, da smaken trenger litt søt og rund hjelp fra diverse andre godsaker, forklarer hun.

Allerede i 2015 ble det spådd at året skulle bli «matchaens år», men Refsum mener trenden fortsatt er like sterk.

- For mange er matcha fortsatt nytt, og det tar kanskje litt tid for oss nordboere å bli vant til nye smaker. Nå har den vel satt seg litt for å bli? Mange prøver å finne gode alternativer til kaffe, og da kommer Matcha Latte fortsatt høyt opp på ønskelisten, forteller Refsum.

LES OGSÅ: Kan man drikke te som har gått ut på dato?

Nå kan du få blå matcha

Siste nytt når det gjelder matcha-trenden er at du kan få blå matcha. Dette synes Refsum er veldig spennende.

- Jeg tester alltid ut det nyeste, og blå matcha er ekstra spennende. Tenk hvilken farge, og mulighetene for å lage nokså ville godsaker, smoothiebowls og Blå Matcha Latte!

Hun forteller at mange som er interessert i helse og kosthold også er opptatt av at maten vi spiser ser fantastisk ut, og sier det er ekstra inspirerende å få muligheten til å skape retter som oser av neon og pastell. Refsum gleder seg til å finne frem til nye oppskrifter som er unike for blå matcha. Forhåpentligvis blir det en vanlig ting å se på matcha-kaféene i Norge om ikke så altfor lenge!

Put'Cha hands in the ayeeeer 🤘🏻😎 c/o @aileenchua

Et innlegg delt av Cha Cha Matcha (@chachamatcha)

Dersom du har lyst til å eksperimentere litt med matcha, eller se flere eksempler på hva man kan bruke matcha til, anbefaler Refsum å titte innom Cha Cha Matcha på Instagram!

LES OGSÅ: Sunn snacks du virkelig kan kose deg med!

- En tilvenningssak

For Nnenna Echem, fashionista og blogger på www.nnennaechem.com, har matcha blitt en del av hverdagen. Men hun innrømmer at det slettes ikke var kjærlighet ved første smak.

- Jeg oppdaget matcha da jeg var på ferie i New York. Jeg likte det absolutt ikke med en gang. Det er definitivt en tilvenningssak!

Nå drikker hun derimot matcha minst tre ganger i uken, og det er like naturlig som å ta seg en te eller kaffe. Hun sverger til matcha latte, noe hun kjøper både på kafé og lager selv hjemme. Echem er også spent på den blå matchaen, og produktmulighetene den gir.

- Jeg har definitivt lyst til å smake! sier hun.

Latte's & Acai's ☕️🌟🍂 #nnennaechemcom

Et innlegg delt av NNENNA ECHEM (@nnennaechem)

Ser det ikke ganske deilig ut? Det får i hvert fall oss til å ville trå utenfor komfortsonen og bytte ut kaffekoppen innimellom!

LES OGSÅ: Tre supersunne og superenkle supper!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer