Kosthold i overgangsalderen

Maten som gjør overgangsalderen mindre plagsom

Riktig kosthold i overgangsalderen kan bidra til å dempe plager, styrke kroppen og holde deg slank. Se hva ekspertene anbefaler.

JA-MAT: Kostholdet ditt har mye å si for helsa di, også i overgangsalderen. Spiser du riktig, kan det bidra til at plagene dempes. Foto: NTB
JA-MAT: Kostholdet ditt har mye å si for helsa di, også i overgangsalderen. Spiser du riktig, kan det bidra til at plagene dempes. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Hetetokter, dårlig søvn, vektøkning og humørsvingninger: Overgangsalderen kan være en ubehagelig følgesvenn. Men visste du at hva du spiser kan ha betydning for hvor plagsomme disse årene blir?

For de aller fleste kvinner inntreffer overgangsalderen en gang mellom 45 og 55 års alder, og kan vare i flere år. Fertiliteten går mot slutten, og kroppen produserer mindre av de kvinnelige kjønnshormonene østrogen og progesteron. Særlig fall i østrogennivå kan hos noen gi en rekke plager som hetetokter, blødningsforstyrrelser, slimhinneforandringer og psykiske plager som humørsvingninger, irritabilitet og nedstemthet.

50
%
RABATT

BLACK WEEK

måned
1 kr / 119 kr mnd

BLACK WEEK

Halvår
39 kr/pr. mnd
Totalt 234kr/for 6 mnd
Få 50% rabatt nå
kvartal
83 kr/mnd

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer