Impotens

Maten som kan gjøre underverker for sexlivet deres

Ifølge ny forskning skal dette redusere menns risiko for å bli impotente.

SITRUS OG BÆR: Disse matvarene kan ifølge ny forskning redusere menns risiko for impotens. Foto: Shutterstock
SITRUS OG BÆR: Disse matvarene kan ifølge ny forskning redusere menns risiko for impotens. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Penisen bli ofte beskyldt for å «leve sitt eget liv», og sannheten er at den faktisk ikke kan styres av viljen. Én ting er om den titter frem når den ikke burde, men det er en helt annen sak når den nekter å være med på leken. Jepp, vi snakker selvfølgelig om impotens.

Mange menns verste mareritt er nettopp å oppleve problemer med å få ereksjon, men heldigivis finnes det forskjellige hjelpemidler. Mest kjent er nok den «lille, blå pillen» Viagra – men nå viser det seg at den kanskje bør byttes ut med blå bær i stedet.

Ifølge en undersøkelse gjort av The American Journal of Clinical Nutrition nylig, skal nemlig bær og sitrusfrukter – matvarer som er rike på flavonoider (et samlenavn for flere grupper av antioksidanter) – redusere menns risiko for erektil dysfunksjon. Også rødvin pekes ut som et godt, forebyggende alternativ.

Det er kjent at trening kan hjelpe mot potensproblemer, men i den nye rapporten kommer det frem at å ha et kosthold som er rikt på flavonoider er like effektivt som å gå i raskt tempo fem timer i uken. Så, servér gjerne kjæresten eller ektemannen et fat med friske frukter og bær i kveld! Saken fortsetter under annonsen.

FOREBYGGER IMPOTENS: Det kan være lurt for partneren din å få i seg litt ekstra frukt og bær. Foto: Shutterstock / BONNINSTUDIO
FOREBYGGER IMPOTENS: Det kan være lurt for partneren din å få i seg litt ekstra frukt og bær. Foto: Shutterstock / BONNINSTUDIO Vis mer

LES OGSÅ: Superbærene du bare mååå prøve

Snakk om problemet

Det er slett ikke alltid at frukt og bær eller trening kan løse problemet; det er nemlig en rekke ting som kan være årsaken til ereksjonsproblemer. Ifølge Peder Kjøs, spesialist i klinisk voksenpsykologi, er en av de vanligste årsakene psykiske forhold. Det er ikke bare kvinner som kan miste sexlysten av stress og andre psykologiske plager.

– Kvinner har en tendens til å legge «skylden» på seg selv, eller tro at han ikke lenger er tent på henne - eller enda verre, at impotens betyr at han bruker opp kreftene sine på en annen. Når man skal ta det opp som et problem er det veldig bra hvis man klarer å unngå at noen av disse mistankene ligger under, har Kjøs tidligere sagt til KK.no.

– Det går for eksempel an å si at du har lagt merke til at det er annerledes enn før, at det ser ut til at han av og til ikke får ereksjon eller at den varer kortere, og spørre om mannen har merket seg det samme.

Videre sier eksperten at man gjør lurt i å unngå å bombardere han med spørsmål og teorier, da det raskt kan føles som et angrep. Andre framgangsmåter du bør unngå for alt i verden er selvfølgelig å latter latterliggjøre eller klandre ham for problemet, sier Kjøs.

VANSKELIG: Det er ikke alltid like lett, men KK.nos sex-ekspert Peder Kjøs mener det er viktig å snakke om det dersom partneren din sliter med potensen. Foto: Shutterstock
VANSKELIG: Det er ikke alltid like lett, men KK.nos sex-ekspert Peder Kjøs mener det er viktig å snakke om det dersom partneren din sliter med potensen. Foto: Shutterstock Vis mer

LES OGSÅ: Har du lite sexlyst og ofte pliktsex?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer