øke Forbrenningen

Maten som øker forbrenningen

Det er mer enn chili som har denne positive effekten.

ØKER FORBRENNINGEN: En suppe med chili og c-vitaminer får opp blodomløp og forbrenningen.  Foto: Shutterstock / Foxy's Forest Manufacture
ØKER FORBRENNINGEN: En suppe med chili og c-vitaminer får opp blodomløp og forbrenningen. Foto: Shutterstock / Foxy's Forest Manufacture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det vi spiser kan bidra til å øke forbrenningen i kroppen, og noen matretter og råvarer har egenskaper som gjør dem ekstra effektive.

- Supper og gryter passer det for eksempel fint å tilsette litt ekstra chili i (her får du oppskrift på tre chili-middager!), sier ernæringsfaglig rådgiver Beate Rosvoll til KK.no.

- Chili inneholder stoffer som øker forbrenningen vår, som igjen har en effekt på blodomløpet, forteller ernæringsfysiolog Malén Gudbrandsgaard til KK.no. 

LES OGSÅ: 5 enkle triks som hjelper deg ned i vekt

Hun forklarer at chili inneholder capsaicin, et stoff som setter i gang en termodynamisk effekt i kroppen, som betyr at blodsirkulasjonen øker. 

Du kan selvfølgelig også spise chili i kalde retter, for uansett hvordan du bruker den i maten, så er den blant råvarene som kan øke forbrenningen mest. I tillegg skal den også kunne hjelpe mot forkjølelse og dessuten har forskning vist at de som spiser sterk mat gjerne får i seg færre kalorier. 

Gudbrandsgaard viser dessuten til en studie gjort ved Columbia University som viser at ingefær skal kunne øke forbrenningen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer