Matlaging:

Matlagingsvanene du bør droppe snarest

- Noe av det viktigste du gjør, sier kokk.

TEMPERATUREN ER VIKTIG: Lær deg forskjellen mellom lav, middels og høy temperatur på komfyren din, for å få et best mulig resultat. FOTO: NTB
TEMPERATUREN ER VIKTIG: Lær deg forskjellen mellom lav, middels og høy temperatur på komfyren din, for å få et best mulig resultat. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Matlaging kan være både gøy og terapeutisk, spesielt hvis du lager mat til andre eller liker å eksperimentere med ulike smaker og krydder.

For mange kan derimot matlaging også være utfordrende og frustrerende. For eksempel hvis det er noe du ikke forstår, kjøttet alltid blir tørt eller sausen blir smakløs uten at du forstår hvorfor.

Enten du er en nybegynner på kjøkkenet eller har finpusset kjøkkenferdighetene dine en stund, er det sannsynligvis noen feil du fortsatt gjør.

Kaster du ut pastavannet? Oljer du risten på grillen? Glemmer du å lese gjennom hele oppskriften før du begynner? Krydrer du kun maten når den er ferdig? Koker du havregrøten?

Norske kokker deler hvilke vanlige matlagingsvaner du bør unngå for å få et best mulig resultat på kjøkkenet.

Dropp disse vanene

Magnus Sjøberg, som er kokk og ansvarlig for alle oppskrifter i Adams matkasse og Godt levert, sier til KK at du bør droppe følgende matlagingsvaner:

1. Du leser ikke gjennom oppskriften før du begynner

- Jeg mener at å lese gjennom oppskriften før du begynner er noe av det viktigste du gjør. Se at du har det du trenger og sett frem alt av ingredienser, panner og utstyr du trenger på kjøkkenbenken, råder Sjøberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer