Plastisk kirurgi dekket av staten:

«Måtte løfte øyelokket med fingrene når han snakket»

Øyelokksløft er en av flere plastiske operasjoner du kan få dekket av det offentlige. Sjekk lista over hvilke.

PLAGE: Tunge øyelokk kan gjøre det vanskelig å se. Mannen Vi.no har snakket med opererte øyelokkene for ti år siden. Øyelokkene har seget litt igjen siden da, men: - Grunnet operasjonen har jeg ikke fått de plagene jeg kunne ha fått, sier han. Foto: Privat
PLAGE: Tunge øyelokk kan gjøre det vanskelig å se. Mannen Vi.no har snakket med opererte øyelokkene for ti år siden. Øyelokkene har seget litt igjen siden da, men: - Grunnet operasjonen har jeg ikke fått de plagene jeg kunne ha fått, sier han. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- For meg var det arvelig. Jeg tok en preventiv øyelokksoperasjon. Faren min måtte løfte opp øyelokket med fingrene når han snakket med folk fordi han ikke så dem, forteller en mann i 60-åra til Vi.no.

Han var i slutten av 50-åra da han tok øyelokksoperasjon ved en privat klinikk. Operasjonen fikk han dekket av det offentlige.

- Jeg hadde ikke hodepine eller problemer med å se, men øyelokkene begynte å sige over pupillen. Jeg skjønte at jeg måtte gjøre det før heller enn senere. Jeg ville ikke at det skulle bli like ille som for faren min. Grunnet operasjonen har jeg ikke fått de plagene jeg kunne ha fått, mener han.

Tunge øyelokk kan påvirke synet og føre til hodepine. Øyelokkløft er en av en rekke plastiske operasjoner du kan få dekket av det offentlige.

Ifølge Helfo fikk 7513 personer dekket øyelokksoperasjon i 2019. Hittil i år har 2734 personer fått dekket øyelokksoperasjon.

- De vanligste plastiske operasjonene man får dekket er brystreduksjon og lårplastikk, bukplastikk og overarmsplastikk hvor man fjerner overflødig hud etter slankeoperasjon eller storslanking, sier Erling Bjordal, overlege ved Nordlandssykehuset Bodø, til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.