Sparetips

Med denne ingrediensen kan du drøye matbudsjettet

– Rimelig, mettende og sunt, sier ekspert.

SPARETIPS: Det er spesielt én ingrediensen på matbutikken som både er sunn og næringsrik, samtidig som den sparer deg en slant. FOTO: NTB
SPARETIPS: Det er spesielt én ingrediensen på matbutikken som både er sunn og næringsrik, samtidig som den sparer deg en slant. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Mens både mat og strøm blir dyrere, og renta fyker samme vei, er det mange som ser seg om etter rimelige alternativer til matbordet. De siste årene har mange dessuten blitt mer opptatt av bærekraft, og innført en vegetardag eller to, og det skulle derfor være kjærkomment med en ingrediens som kan være med å spe på budsjettet.

Da KK i januar 2023 skrev om billigere mat, gjorde journalistkollega Gry Thune et regnestykke på de lenge forhatte belgfruktene, kontra biff og kjøttdeig. Hun konkluderte med at bønner, kikerter og linser kan være med på å holde matkostnadene nede. Det ansporet oss til å se også på andre matvarer som kan hjelpe oss til en litt rimeligere hverdag – og gjerne en sunnere også, om det går.

Og hva landet vi på, om ikke gryn! Ja, jeg vet hva du kanskje tenker: 50-tallet ringte og vil ha grynet sitt tilbake! Men vent litt, vi snakker ikke om sagogryn – saftsuppe med sagogryn står vel ikke akkurat som et sunnhetens fyrtårn med sin base av potet- og tapiokastivelse.

Vi snakker heller ikke om semulegryn, laget av det innerste i hveten, og selv om semulegrynsgrøt er ganske godt, har grynet et forholdsvis lavt innhold av næring og fiber. Ei heller snakker vi om polentagryn, laget av tørket mais, og som kokes opp til gul grøt eller pudding, best egnet til desserter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer