Treningssenter

- Med en prislapp på 12.900 kroner i måneden, må jeg innrømme at forventningene er høye

KK har testet Norges mest eksklusive treningssenter. Er det verdt pengene?

TRENINGSSENTER: KKs journalist fikk teste hvordan det er å være all inclusive-medlem på Studio jobbsprek, ved Aker brygge. Foto: Isabelle Nygårds
TRENINGSSENTER: KKs journalist fikk teste hvordan det er å være all inclusive-medlem på Studio jobbsprek, ved Aker brygge. Foto: Isabelle Nygårds Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mandag ettermiddag, og helgens bursdagsfeiring sitter fortsatt i kroppen. Jeg er på vei til Studio jobbsprek på Aker brygge, for å teste hvordan det er å være et «All inclusive-medlem».

Med en prislapp på 12.900 kroner i måneden, må jeg innrømme at forventningene er høye.

Jeg skal få en omvisning, informasjon om tilbudet, i tillegg til en time med personlig trener, etterfulgt av massasje. Jeg må innrømme at jeg ser mest frem til massasjen denne dagen, da kroppen føles litt halvfungerende, rett og slett.

Lite visste jeg at jeg en time senere skulle dytte rundt på et 80 kilos tungt hjul, men det kommer vi tilbake til.

Får utdelt alt du trenger

Når jeg kommer til senteret, blir jeg tatt imot av leder Hild-Elin Hjemlelands store smil. Utenfor kafeen som er tilknyttet senteret, sitter det en gjeng med livlige pensjonister som har vært på senior-trim.

Hild-Elin tydeliggjør at jeg skal legge journalistrollen til side enn så lenge – først skal jeg bli behandlet som en vanlig kunde.

Vi går inn i de store, lyse lokalene. Apparatene står plassert med god avstand til hverandre, og jeg legger merke til at det er veldig ryddig der. Solen steker gjennom vinduene, og vårfølelsen kommer snikende.

Aller først får jeg utdelt min egen boks. Det er sånn det fungerer på dette senteret: Alle all inclusive-medlemmene har sitt eget skap, hvor deres egen boks alltid står klar, med nyvasket treningstøy, sokker og truse, sko og hygieneprodukter. Deodorant, barberskum, barberhøvel, tannbørste og tannkrem.

EGEN BOKS: Denne boksen fikk jeg utdelt ved ankomst. Foto: Isabelle Nygårds
EGEN BOKS: Denne boksen fikk jeg utdelt ved ankomst. Foto: Isabelle Nygårds Vis mer

Jeg tok med min egen hårbørste, for jeg tenkte at det fikk man sikkert ikke utdelt, men joda. Her mangler det ikke noe.

Hild-Elin forteller at alle all inclusive-medlemmene har to sett med treningstøy, fra samarbeidspartneren Odlo, og joggesko fra Anton Sport Bogstadveien. Navnelapper sys på slik at klærne kommer tilbake til sin rette eier.

Spafølelse

Garderoben er veldig ren og fresh – det gir mer spafølelse enn treningssenterfølelse, og du finner alt du trenger av produkter. Hild-Elin forteller at medlemmene kan etterspørre produkter de trenger.

LETT TILGJENGELIG: Alt man trenger er lett tilgjengelig i garderoben. Foto: Ida Bergersen
LETT TILGJENGELIG: Alt man trenger er lett tilgjengelig i garderoben. Foto: Ida Bergersen Vis mer

- Noen spør etter svært eksklusive parfymer, men vi har en grense, altså, hvis ikke går det jo ikke rundt, sier hun, og ler godt.

I løpet av mine turer innom garderoben, er jeg helt alene så å si hele tiden. Ekstremt deilig, da jeg er vant til å stå omtrent oppi andre mennesker i rushtiden på SATS. Jeg dusjer aldri der, fordi det ofte er såpass kaotisk med mange mennesker. Her var det faktisk bare en ren glede å ta seg en dusj, og dusjene var inndelt i båser med dører, slik at man kan dusje i fred.

INNBYDENDE: I garderoben er det rent og fresht. Foto: Ida Bergersen
INNBYDENDE: I garderoben er det rent og fresht. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Ikke tilfeldig plassert

Hild-Elin startet opp senteret ved Aker brygge i 2010 sammen med ektemannen, Pål Hauge, og kompanjong Frode Raunehaug. Det er mange dresskledde menn som går inn og ut av lokalene.

- Det er ikke tilfeldig at vi holder til på Aker brygge, nei. Om du starter opp en gründervirksomhet, er det lurt å velge et sted du regner med at folk er ressurssterke. Vi trodde først at vi kom til å få mange kunder som ønsket å fokusere på prestasjon, men det er et mye større helsefokus. Mange som trener seg opp etter skader for eksempel, forklarer Hild-Elin.

Tilbudet er skapt for dem som har en ekstra travel hverdag, men som likevel ønsker å prioritere helsen.

- Det skal være lavterskel. For mange er det en terskel bare å pakke treningsbagen og komme seg av gårde. Hit kommer man uten å ha med seg noen ting, men likevel får man alt man trenger. De aller fleste trener før eller etter jobb, eller i løpet av arbeidsdagen. Om et møte blir kansellert, får man plutselig tid til å klemme inn en treningsøkt. Det skal være effektivt og friksjonsfritt, forklarer Hild-Elin.

ROMSLIG: Det blir aldri fullt ved dette senteret. Foto: Ida Bergersen
ROMSLIG: Det blir aldri fullt ved dette senteret. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Treningsøkt først

Hild-Elin viser vei gjennom lokalene. Vi starter med oppvarming på tredemølla, med utsikt over Aker brygge, og sol som steker i ansiktet.

Hild-Elin forteller at man som kunde kan be om vann, kaffe eller frukt under økta dersom man trenger litt påfyll. Men selve økta er langt ifra luksus og velbehag – målet til Hild-Elin er at jeg skal bli litt irritert på henne gjennom økta – gjerne flere ganger.

Det blir veldig tydelig for meg at Hild-Elin har jobbet som personlig trener i mange år – hun er veldig tilstedeværende, engasjert og kunnskapsrik. Jeg føler meg godt ivaretatt, selv om jeg tidvis føler at musklene mine tøyes til bristepunktet. Trøster meg selv med at jeg har godt av det.

Jeg må innrømme at jeg ikke har følt et stort behov for personlig trener – ikke fordi jeg er helt rå på teknikk, men fordi det er kostbart, og jeg føler at jeg får utbytte av treningen på egen hånd. Men jeg må innrømme at Hild-Elin kom med mange gode råd, og ikke minst hjalp meg der jeg har desidert størst forbedringspotensiale: På uttøying før selve styrkeøkta. Jeg merket jo hvor mye større utbytte man får når noen hjelper til med å tøye skikkelig – uten noen snarveier, som jeg er litt for glad i.

TØY OG BØY: Det ble en god runde med tøying før styrkeøkta. Foto: Isabelle Nygårds
TØY OG BØY: Det ble en god runde med tøying før styrkeøkta. Foto: Isabelle Nygårds Vis mer

Medlemmene kan også ta i bruk styrkeløftersko som står til disposisjon i lokalet, og de kom godt til nytte under knebøy. Om jeg prøvde å jukse litt ved å ikke sette meg helt ned i knebøyen, var det ikke en godkjent repetisjon. Ingen snarveier her, nei.

Proteinshake er inkludert i prisen, men ikke smoothie bowls eller smoothier. Jeg er heldig og får en proteinshake ved endt økt. Det føles jo som ren luksus!

PROTEINSMOOTHIE: Greit med litt påfyll etter en økt. Foto: Ida Bergersen
PROTEINSMOOTHIE: Greit med litt påfyll etter en økt. Foto: Ida Bergersen Vis mer

- Folk var veldig sjokkert

Hild-Elin forteller at de ikke pleier å sammenligne seg med andre treningssentre, og at de aldri har hatt et mål om å være Oslos, eller Norges, mest eksklusive treningssenter – noe de etter all sannsynlighet er.

- Om vi hadde brydd oss om hva alle synes, hadde vi kanskje ikke dedikert livene våre til denne jobben. Det ble noen avisoverskrifter da vi åpnet i 2010 – folk var veldig sjokkert. Men det er jo tydelig et marked for det. Den eneste garantien du har i livet, er at du må bo i egen kropp. Vi kommer oss ikke unna det. Og vi ser at flere ønsker å prioritere og bruke penger på egen helse, om de har mulighet til det.

På senteret på Aker brygge er det rundt 1000 medlemmer – hvor cirka 170 er all inclusive-medlemmer, og har tilgang til en egen avdeling. På deres nyåpnede senter på Økern portal, har de passert 2000 medlemmer. All inclusive er tilgjengelig på begge sentrene, men egen VIP-avdeling er kun tilgjengelig på Aker brygge. Alle medlemmene får også tilgang til gruppetimer.

Ved å tegne et all inclusive-abonnement for ett år (12 eller tre måneders bindingstid gjelder), får man også 80 klipp i året som kan benyttes fritt. Da kan du velge mellom PT-time, massasje, fysioterapi, osteopati eller ernæringsveiledning.

LEDER: Hild-Elin Hjelmeland. Foto: Ida Bergersen
LEDER: Hild-Elin Hjelmeland. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Lite eksklusiv jobb

Alle de personlige trenerne ved senteret må gjennom en grundig «onboarding», og alle jobber ut ifra den samme, systematiske modellen, forteller Hild-Elin. De er opptatt av å holde en høy standard – noe man jo forventer av et senter som dette.

- Vi analyserer hver kunde, og gjør det vi kan for å gi kunden ressursene som trengs for å fullføre økta med god teknikk, ved å bruke muskulaturen man ønsker å bruke. Det viktigste for oss er at man skal holde kroppen frisk resten av livet.

Hild-Elin forteller at mange tror jobben deres er veldig lukrativ, men de første seks årene besto av alle typer arbeidsoppgaver.

- Vi vasket alt selv, med to unger på slep. Lite luksus, altså, men det har alltid vært ekstremt meningsfylt. Som personlig trener kan bidra til å endre menneskers liv – både fysisk og mentalt.

Økten oppsummert

Det ble en god og lærerik økt. Spesielt beina fikk kjørt seg. Jeg trodde vi var ferdig, men Hild-Elin sa at hun liker å avslutte økten med høy puls. Jeg kjente at magen sank. Det var da 80-kiloshjulet skulle dyttes gjennom lokalet.

Jeg fikk lyst til å si mye stygt mens jeg skjøv det dumme hjulet over gulvet (med litt drahjelp, skal sies). Beina var fullstendig gelé. Og jeg kan meddele at jeg var støl i låra i tre dager etter denne økta.

Heldigvis hadde jeg 50 minutter massasje i vente! Kunne ikke ha fått det på et bedre tidspunkt. Det føltes litt rart å gå i badekåpe fra garderoben, gjennom senteret, og inn til massasjerommet. Men jeg følte meg ganske privilegert der jeg gikk.

MASSASJE: Det var veldig deilig å avslutte treningsøkten med massasje. Foto: Ida Bergersen
MASSASJE: Det var veldig deilig å avslutte treningsøkten med massasje. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Tenk om hver treningsøkt hadde blitt avsluttet med massasje? For en drøm!

Ekstremt fornøyd

Etter massasjen kommer jeg ut med et salig smil og håndklemerker over hele ansiktet. Hild-Elin gir en liten omvisning av resten av senteret, hvor alle medlemmene har tilgang. Også den «vanlige» avdelingen er lys og romslig. Der finner man også gruppetreningssalene.

Deretter setter vi oss ned i loungeområdet. I rommet bak oss kan jeg både høre og skimte vaskemaskiner som jobber på spreng. De får vel neppe en hviledag.

- Hva slags tilbakemeldinger får du fra kundene?

- Jeg tror de fleste synes det er et koselig sted å være, og at de kommer hit for hele treningsopplevelsen, svarer Hild-Elin.

I løpet av de tre-fire timene jeg er på senteret, er det aldri fullt av mennesker.

En mann som nettopp er ferdig med sin økt, og på vei til garderoben, hører at vi snakker om konseptet, og han begynner uoppfordret å fortelle hvor fornøyd han er.

- Det er dyktige trenere, god stemning, rent og ryddig. Det er aldri fullt her, jeg trenger aldri å vente på apparater eller noe. Det må være det beste treningssenteret i byen, skryter han, før han forsvinner ut av syne, og Hild-Elin takker for fine ord.

GOD ØKT: Hild-Elin sørget for å gi meg en god økt denne mandagen. Foto: Isabelle Nygårds
GOD ØKT: Hild-Elin sørget for å gi meg en god økt denne mandagen. Foto: Isabelle Nygårds Vis mer

Er det verdt det?

Alt i alt er jeg strålende fornøyd med opplegget på Studio jobbsprek. At alt står klart når du møter opp, er jo veldig lettvint (men vi klarer jo også å ta med egen bag), i tillegg til de 80 klippene du kan benytte fritt.

Dessverre har jeg ikke økonomi til å være i den eksklusive «all inclusive-gjengen». Jeg tar meg selv i å savne romsligheten og spa-følelsen når jeg trener på mitt vanlige senter. Det hender jeg tar meg selv i å gruble over hvordan jeg kan bli rik, mens jeg venter på at apparatet jeg skal bruke skal bli ledig.

Jeg forstår at folk med hektiske liv, og 155.000 kroner å avse til trening i året, trener her. Men for oss vanlige folk, er det vel enten helt urealistisk, eller så har man en lang liste med ting man heller vil bruke 155.000 kroner på. Og jeg skal nok klare å holde meg i form uten disse luksusfasilitetene.

Dagbladet har testet ut VIP-medlemskapet til 13 900,- i måneden. Reporter: Anabelle Bruun. Video: Jessica Maria Szymanska/Dagbladet TV Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer