Medisinkjøp i Sverige? Husk riktig skjema

Skal du hente ut medisiner på resept på svenske apotek, kreves det nå et spesielt skjema fra legen for å ta med mer enn en liten mengde av en viss type legemidler gjennom tollen og inn i Norge.

KJØPE MEDISINER I SVERIGE? Medisiner som er omfattet av den såkalte narkotikalisten, med innhold som eksempelvis morfin, krever en egen legeerklæring ved kjøp til mer enn en ukes bruk. Foto: NTB
KJØPE MEDISINER I SVERIGE? Medisiner som er omfattet av den såkalte narkotikalisten, med innhold som eksempelvis morfin, krever en egen legeerklæring ved kjøp til mer enn en ukes bruk. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I sommer ble det gjort endringer i Narkotikaforskriften. Dette innebærer at nordmenn som bruker medisiner som inneholder narkotiske stoffer må følge nye regler dersom de skal ta med seg medisiner inn i Norge fra utlandet, eksempelvis fra svenske apoteker eller etter andre utenlandsopphold.

Eksempelvis gjelder dette enkelte sovemidler, smertestillende medisiner og beroligende legemidler.

Ved mer medisiner enn til en ukes forbruk kreves det nå at legen utsteder en legeerklæring på et eget skjema fastsatt av Legemiddelverket.

Krever eget skjema

Reglene sier at en reisende med fast adresse i Norge ved retur til Norge kan ha med seg narkotiske legemidler tilsvarende én ukes forbruk etter angitt dosering når legemidlet er anskaffet i utlandet.

Personen kan derimot ha med forbruk for inntil én måned etter angitt dosering forutsatt at det medisinske behovet kan dokumenteres ved legeerklæring fra lege i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.