Sjekking

Menn går på skole for å lære å sjekke deg opp

Har noen stoppet og bedt deg ut på gaten, er sjansene store for at de har vært på sjekkeskole.

PROFESJONELL SJEKKEHJELP: Flere norske menn melder seg på sjekkeskoler for å få hjelp til å møte damer. En del kvinner er også deltagere på sjekkekurs. Her lærer de blant annet hvordan de enkelt kan komme i kontakt med interessante partnere og starte en samtale.  Foto: Image Source
PROFESJONELL SJEKKEHJELP: Flere norske menn melder seg på sjekkeskoler for å få hjelp til å møte damer. En del kvinner er også deltagere på sjekkekurs. Her lærer de blant annet hvordan de enkelt kan komme i kontakt med interessante partnere og starte en samtale. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinner opplever kanskje norske menn som litt tilbakeholdne og sjenerte. I hvert fall når det gjelder å være på hugget i sjekkingens verden. De siste årene har såkalt «sjekkeartister» og sjekkeskoler dukket opp for å hjelpe både menn og kvinner overvinne sjenansen og tørre å ta kontakt med en potensiell partner.

Dette gjør at flere tar i bruk uvanlige teknikker som å ta kontakt med noen man ikke kjenner på gaten – helt utenkelig for mange av oss! Jenter som blir stoppet kan få høre at de ser «kreative» ut eller at mannen følte seg trukket.

Vi blir gjerne skeptiske om en mann innleder en samtale ut av det blå, men kanskje har nordmenn, med hjelp fra profesjonelle, rett og slett blitt modigere? Flørteskolen.no og Genuine Connections er to Oslo-baserte firmaer som hjelper både menn og kvinner på veien til å finne den rette.

- Vi lærer menn å tørre å ta kontakt med kvinner de synes virker interessante uansett hvor og når de ser dem. Enten det er på gaten, på butikken, et utested, blant venner eller på nett, sier Torkel Guttormsen i Genuine Connections.

LES OGSÅ: Flørt med skikkelig suksess

Oppfordres til å være seg selv

LÆRER BORT SJEKKING: Torkel Guttormsen startet Genuine Connections og har skrevet flere bøker om attraksjon og forhold.  Foto: Privat
LÆRER BORT SJEKKING: Torkel Guttormsen startet Genuine Connections og har skrevet flere bøker om attraksjon og forhold. Foto: Privat Vis mer

Formålet er så å kunne avtale et videre møte for å se om det oppstår kjemi.

- På den måten øker man sannsynligheten for at man treffer noen man virkelig liker. Man får også mer innflytelse over hvem man møter, i stedet for å overlate det til tilfeldighetene, fortsetter Guttormsen.

Han understreker at man ikke skal gi seg ut for å være noen andre enn den man er, noe som vil øke sjansene for et langvarig forhold.

Andre menn og kvinner søker hjelp fra Flørteskolen.no der man, som navnet tilsier, får hjelp til nettopp flørting.

- Vi nordmenn er ikke så veldig gode på «small talk», så flørting er en god måte å komme i kontakt med andre på. Kursdeltagerne som kommer på våre kurs har mange ulike grunner til å oppsøke oss. Noen av grunnene er sjenanse og et ønske om å forstå det motsatte kjønn bedre, sier Asbjørn Kjellsby, dating coach i Flørteskolen.no.

LES OGSÅ: Flørter han for mye med andre?

Saken fortsetter under bildet.

Får praktisk sjekkehjelp

Et av kursene har fått navnet «flørting på dagtid» og lærer deltagerne om psykologien bak tiltrekning og metoder for å skape interesse hos det motsatte kjønn. Det er også en praktisk del der kursdeltagerne får hjelp til å sjekke på ute på gaten.

PROFESJONELL FLØRT: Asbjørn Kjellsby er dating coach og daglig leder i Flørteskolen.  Foto: Privat
PROFESJONELL FLØRT: Asbjørn Kjellsby er dating coach og daglig leder i Flørteskolen. Foto: Privat Vis mer

- Her får de øve på å ta kontakt med fremmede og det å skape en flørtende samtale, som videre kan lede til en date eller et telefonnummer. Kunsten er å vise interesse, uten å virke påtrengende eller skjule sin intensjon, sier Kjellsby.

Han avviser at de bruker simple sjekketriks, men at målet heller er å «ufarliggjøre» tilnærmingen og på samme tid bygge mer selvtillit.

LES OGSÅ: Bli en ekspert på å flørte - med øynene.

Lettere å sjekke i fylla

Ifølge Guttormsen har ikke norske menn blitt nødvendigvis blitt modigere. Han mener det er én gruppe menn som i større grad tør å ta kontakt.

- Disse mennene møter flere kvinner enn menn flest, og flere kvinner opplever det som om flere menn tør å ta kontakt med dem. Jeg håper at antallet menn som tør er stigende, men det er dessverre mange av de virkelig gode mennene der ute som fremdeles sliter med å tørre å ta kontakt med damer, i hvert fall uten alkohol.

LES OGSÅ: Slik holder de forholdet HOT!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer