Seksuell Trakassering

Menn trakasserer fordi de tror de slipper unna med det

Det handler om mer enn bare seksuell frustrasjon.

VANLIG: 13 prosent av kvinner mellom 16 og 24 år opplever uønsket seksuell oppmerksomhet på arbeidsplassen minst to ganger i måneden, Ifølge SSB. Foto: Shutterstock / KPG Payless2
VANLIG: 13 prosent av kvinner mellom 16 og 24 år opplever uønsket seksuell oppmerksomhet på arbeidsplassen minst to ganger i måneden, Ifølge SSB. Foto: Shutterstock / KPG Payless2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert fått med deg de mange overgrepene som skjedde på nyttårsaften, der et titalls kvinner ble tafset på og forsøkt voldtatt i all offentlighet på togstasjonen i Køln. Omfanget av saken har selvsagt skapt store reaksjoner, men sannheten er dessverre at seksuell trakassering skjer langt oftere enn de fleste er klar over.

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm, sier til KK.no at seksuell trakassering er et utbredt problem i norsk arbeidsliv, og da særlig blant unge kvinner.

– Ifølge tall fra SSB oppgir 13 prosent av kvinner mellom 16 og 24 år at de opplever uønsket seksuell oppmerksomhet på arbeidsplassen minst to ganger i måneden, forteller hun.

Seksuelle kommentarer, lange blikk og «uskyldige» berøringer er noe de fleste kvinner har opplevd på et eller annet tidspunkt, og selv om det nesten høres ut som en helt vanlig episode av «Mad Men», er det faktisk en del av virkeligheten.

LES OGSÅ: Seksuelle overgrep kan gi kroppslige plager

Handler både om sex og makt

Humoristen og sosiologen Harald Eia skrev i et innlegg på NRK at det dessverre er slik at menn trakasserer kvinner, rett og slett fordi de har lyst. Selv lærte jeg at man kan ikke få alt man har lyst på her i livet, uansett hvor seksuelt frustrert du nå måtte være. Men er det egentlig bare frustrasjon det handler om?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer