Hobby

- Mennesker som har en hobby unngår oftere demens, eldes senere og har lavere stressnivåer

Ja, det å ha en hobby kan absolutt være bra for deg!

EN HOBBY GIR OSS GLEDE: Visste du at det å ha en hobby, som for eksempel strikking, kan ha en positiv effekt på helsen din? Foto: Shutterstock / iravgustin
EN HOBBY GIR OSS GLEDE: Visste du at det å ha en hobby, som for eksempel strikking, kan ha en positiv effekt på helsen din? Foto: Shutterstock / iravgustin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange av oss flyr ukene forbi. Jobb, matlaging, hente barna og betale regninger. Du har kanskje lurt på hva som kan gjøre hverdagen litt mindre rutinebasert? Da kan en ny hobby være noe for deg. 

Gestaltterapeut Bianca Schmidt forklarer at en hobby gjør at vi føler oss mer inspirert. Ikke bare når vi holder på med det vi synes er gøy, men også i hverdagen. 

- Å være inspirert gjør at vi kommer i en flyt av glede. Vi får lyst til å ta tak i det ene og det andre, og vi vokser, gror, lærer og utvikler oss, sier hun til KK.no. 

Ideelt sett skulle vi gjerne følt dette om jobben og hverdagen vår, men sånn er det ikke for alle. Noen opplever jobben som en rutine, og da er det ekstra viktig å også drive med noe som gir oss glede og inspirasjon, mener Schmidt. 

- Det er når vi er i det feltet vi synes er gøy, vi lærer best. Det er utrolig sunt for oss. 

Hun sammenligner det med barn i sine første leveår, der de lærer og synes det er utrolig gøy. Og det er ikke minst veldig bra for helsen vår!

- Vi vet at mennesker som har en hobby oftere unngår demens, de eldes senere og har lavere stressnivåer. Ofte er en hobby med en gruppe andre mennesker, og du blir derfor mindre ensomme. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer