Mestringsfølelse:

Mental trener Stein Kvalheim: 7 spørsmål du kan stille for å få mer ut av hverdagen

Føler du at du står litt stille i livet? Ta en real runde med deg selv, og finn ut hva du trenger for å kick-starte livet ditt igjen.

MESTRINGSFØLELSE: «Hva har gitt deg mestringsfølelse tidligere?» er ett av 7 spørsmål mental trener Stein Kvalheim råder deg til å stille deg selv. FOTO: NTB scanpix
MESTRINGSFØLELSE: «Hva har gitt deg mestringsfølelse tidligere?» er ett av 7 spørsmål mental trener Stein Kvalheim råder deg til å stille deg selv. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har vel alle opplevd å stå litt stille i perioder. Det er lett å bli låst til de samme rutinene, dag ut og dag inn. Det er ingenting galt med rutiner, men noen av oss kan i blant kjenne på følelsen: «Hva får jeg egentlig ut av livet mitt?»

Noen ganger er det også vanskelig å vite hva vi egentlig mangler, eller hvorfor vi mangler motivasjon til å gjøre noe nytt med livene våre.

- Vi vil ofte at omstendigheter, personer eller situasjoner skal endre seg, slik at vi kan bli lykkelige. Tanker som: «Hadde vi bare bodd der, ville vi vært lykkelige», eller «Hadde bare denne ene tingen ordnet seg, ville vi vært lykkelige», er det mange som har, sier mental trener Stein Kvalheim til KK.

LES OGSÅ: Slik kan du tenke deg lykkeligere

Dersom du er i en posisjon der du føler at du er låst til rutiner, enkelte personer eller vaner du ikke er fornøyd med, kan det være lurt å sette seg ned for å ta en ordentlig runde med deg selv. Det kan for eksempel være at du har en jobb du egentlig ikke får noe ut av, personer som trekker deg ned, et ønske om å flytte til et nytt sted eller et rett og slett et ønske om en mer produktiv og sunn hverdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.