Livstilsendring

Mer mat og ren styrketrening ga Karianne resultatene hun ønsket seg

- Fettprosenten min gikk ned, og jeg fikk merkbart mer muskler.

LIVSSTILSENDRING: Karianne har fått et nytt liv etter at hun innså at hun ikke trenger å ligge på gulvet og hive etter pusten etter en treningsøkt. Nå spiser hun normalt og trener med måte. Foto: Astrid Waller
LIVSSTILSENDRING: Karianne har fått et nytt liv etter at hun innså at hun ikke trenger å ligge på gulvet og hive etter pusten etter en treningsøkt. Nå spiser hun normalt og trener med måte. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Karianne Engebretsen (39 år) er gift og mamma til to gutter. Hun bor i Ski og jobber som lærer. Målet hennes er en strammere kropp og et kosthold som det går an å leve med over tid. No pain, no gain!  

I mange år, ja, faktisk helt fram til i fjor vår, aksepterte Karianne Engebretsen det engelske ordtaket som en vedtatt sannhet. Blodsmak i kjeften på joggetur, hårete treningsmål og et rigid kosthold – drømmekroppen krever da slit og sultfølelse, tenkte hun.

Tobarnsmoren fra Ski har alltid vært glad i å trene, og vekten har holdt seg relativt stabil i mange år. Men å finne et kosthold det går an å leve med over tid? Den koden hadde hun aldri helt klarte å knekke. 

– Jeg har aldri vært en jojo-slanker, men livsstilen min har vært jojo-preget. Før kunne jeg veksle mellom perioder med 5–6 treningsøkter i uken og et kosthold som besto av torsk og brokkoli, til perioder der jeg hadde frislipp på alt og droppet trening, forteller hun.

Kom det en ny trenings- eller kostholdstrend, kastet Karianne seg gjerne på den. Lavkarbo, steinalderdietten, periodisk fasting; hun har prøvd dem alle og flere til. Frokost spiste hun aldri, og kostholdet for øvrig besto av minimalt med karbohydrater. Ofte lagde hun seg egne varianter av familiemiddagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer