Artrose

Mer smerter om vinteren? Dette hjelper deg gjennom den kalde årstida

Kulde, luftfuktighet og værforandringer kan påvirke både funksjon og smerter i leddene ved artrose. Men det finnes noen tiltak som hjelper.

ARTROSE: Artrose kan gi stive og smertefulle ledd i knær, hofter og hender, og mange synes plagene blir verre om vinteren. Foto: NTB
ARTROSE: Artrose kan gi stive og smertefulle ledd i knær, hofter og hender, og mange synes plagene blir verre om vinteren. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Artrose, også kalt slitasjegikt, er den vanligste leddsykdommen hos voksne. Omtrent halvparten av oss vil før eller senere få artrose i ett eller flere ledd. Artrose gjør leddene stive og smertefulle, og selv små bevegelser kan være vonde å utføre.

Særlig om høsten og vinteren er det mange som mener at plagene øker. Men er det faktisk sant? Påvirker været kroppen din så direkte?

Reagerer på værforandringer

Ingvild Bø er fysioterapeut og avdelingssjef for rehabiliteringstjenesten ved Revmatismesykehuset på Lillehammer. Hun sier at flere pasienter med artrose forteller at de har mer smerter og stivhet i leddene når det er kaldt.

- Ja, mange pasienter sier at de opplever at symptomene forverres når det er kaldt, sier hun.

Bø poengterer at hun ikke kjenner til forskning som entydig konkluderer med at kaldt vær påvirker artrosesymptomer. Men tilbakemeldingen fra pasientene er at været faktisk spiller en rolle, både kulde og værforandringer, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer