Elisabeth Nordeng bokaktuell:

Mestret ikke livet: – Fantastisk å elske seg selv

For mange år siden la Elisabeth Nordeng seg frivillig inn på psykiatrisk institusjon. Nå ber hun om hjelp når hun trenger det.

MER TRYGG: Elisabeth Nordeng (51) er aktuell med boken «50 under fullmånen». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
MER TRYGG: Elisabeth Nordeng (51) er aktuell med boken «50 under fullmånen». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): – Boka «50 under fullmånen» er den første boka du har skrevet uten Märtha Louise. Hvorfor trenger vi ei bok om å være over 50 år?

– Jeg synes det var fantastisk å fylle 50. Jeg er blitt mer trygg på meg selv og glad i livet. Som ung hadde jeg et komplisert forhold til kroppen min og hadde masse vanskelige følelser. I boka skriver jeg også om at jeg opplevde overgrep i barndommen som gjorde det mer komplisert.

– Hva er det i ditt liv som førte til at boka presset seg fram?

– Da jeg fylte 50 skulle jobben min avsluttes. Jeg bodde i en leid leilighet og var singel, barna var i en overgang til voksenlivet, jeg hadde vært intenst mamma i 27 år – alle rollene mine skulle forandres. Det var spennende og er det fremdeles. Det er en ny fase i livet og en ny frihet. Jeg tror noen tenker at det er kjørt når man har nådd 50 år, men jeg føler meg mer leken og åpen nå. 50-åringer i dag er ikke gamle, altså.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer