Fett

Metoden som gjør at du forbrenner mest mulig fett på kortest mulig tid

Det er spesielt én ting som er svært viktig.

FORBRENNING: De fleste av oss trener nok for å forbrenne fett og kalorier -  men hvordan forbrenner man egentlig mest mulig fett?  Foto: © Glowimages/Corbis
FORBRENNING: De fleste av oss trener nok for å forbrenne fett og kalorier - men hvordan forbrenner man egentlig mest mulig fett? Foto: © Glowimages/Corbis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi vet alle at hvis man vil ned i vekt, da er det kun én ting som virkelig fungerer - trene og spise sunt. Altså at man forbrenner flere kalorier ved hjelp av daglig aktivitet og trening, enn man inntar gjennom mat og drikke. Men hvordan forbrenner man egentlig mest mulig fett?

- For å forbrenne fett generelt, så er man jo nødt til å være fysisk aktiv samtidig som man har et kosthold som er variert, med mye frukt og grønnsaker, grove kornprodukter, magre melkeprodukter og sunt og riktig fett, forklarer Pia Kristine Larsen, som er ernæringsfysiolog ved Oslo Medisinske Senter. 

LES OGSÅ: Slik får du mindre fett og mer muskler

- Styrketrening er svært viktig

Men vil du øke fettforbrenningen til det maksimale, er dette også svært viktig:

- Du trenger ikke nødvendigvis å øke antall treningsøkter, men du må øke intensiteten. Høy intensitet gjør at man forbrenner mest mulig fett på kortest tid.

En annen svært viktig ting er å trene opp musklene via styrketrening. Da vil de nemlig forbrenne mer fett i kroppen på generell basis, enten du trener eller slapper av. I tillegg er det lurt å velge en treningsform man liker, slik at det er større sjanse for at økten gjentas. Likevel er det en ting til man bør passe på når man tenker på maks fettforbrenning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer