Størrelse på tallerken:

Middagstallerkenen økt fra 16 centimeter i 1970 til 29 centimeter i dag

Ifølge ekspertene kan større porsjoner bidra til overvekt.

STØRRELSE PÅ TALLERKEN: En porsjon for liten eller en porsjon for stor? Ifølge ekspertene bør det variere fra person til person. FOTO: NTB scapix
STØRRELSE PÅ TALLERKEN: En porsjon for liten eller en porsjon for stor? Ifølge ekspertene bør det variere fra person til person. FOTO: NTB scapix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ekspertene anbefaler én porsjon her og to der. Men hvor stor er egentlig en porsjon mat? Klinisk ernæringsfysiolog hos Tine, Anne Marie Skjølsvik, mener det er vanskelig å si noe bestemt om hvordan hver enkelt bør spise til de ulike måltidene. Psst! Slik kan du spise deg ned i vekt!

- Det er mange faktorer som spiller inn, blant annet hvor stort energibehov man har, og hvor mye hvert måltid bør dekke av dette energibehovet, forklarer hun.

LES OGSÅ: Riktig kosthold= mindre angst!

Derfor trenger ikke matpakkene deres matche

Ifølge ernæringsfysiologen vil kjønn og alder være blant faktorene, men også aktivitetsnivå og mengde muskelmasse i kroppen. Generelt kan hun si at menn trenger litt mer energi, men hun påpeker at en veldig aktiv dame likevel vil ha et større energibehov enn en inaktiv mann.

- Du bør derfor ikke bare se hva sidemannen spiser og kopiere mengden. Finn heller ut hva du trenger, oppfordrer hun.

Er man usikker har ernæringsfysiologen en aldri så liten tommelfingerregel å tipse om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer