- Jeg kastet opp av smerte og fikk lammelser

Stine Skoli Ommedal (29) har slitt med migrene i mange år. Så bestemte hun seg for å kutte ut p-piller. Det fikk en uventet bivirkning.

Publisert
Sist oppdatert

– Migrenen har styrt livet mitt i mer enn 15 år, sier Stine Skoli Ommedal (29).

Trebarnsmoren, som er en av Norges mest populære influensere, har i mange år vært åpen om sine utfordringer med migrene. Noe som har ført til at hun har fått utallige tips om mulige behandlingsmetoder, alt fra ulike ernæringsforslag til tilbud om ulovlige preparater.

Bortsett fra sistnevnte har hun testet det meste, uten særlig effekt.

– I tillegg til vanlige migrenemedisiner har jeg blant annet prøvd blodtrykksenkende medisiner som sies å ha en forebyggende virkning. Problemet mitt er at jeg har så lavt blodtrykk i utgangspunktet, så det var så vidt jeg klarte å stå oppreist, smiler hun.

– Jeg mistet hukommelsen og ble svimmel og rar.

– Jeg har også testet ut forskjellige p-piller, for eksempel en type som utsetter mensen og som skal fungere bra som et migrenepreparat. Jeg gikk også på en spiral som fungerte litt i en periode, men så ble anfallene hyppigere og hyppigere.

Anfall som varer i åtte timer

Stine har migrene med aura. Det vil si at hun like før migreneanfallet får et forvarsel i form av forstyrret synsfelt. Andre typiske varselsymptomer kan ifølge Helsenorge.no være øresus, at man føler seg nummen i kroppen eller at man får vansker med å snakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer