Victoria trodde hun bare var stressa:

Migrene var hjernesvulst

Da Victoria Boëthius (48) ble rammet av hjernesvulst ble hele livet snudd på hodet. Svulsten kunne fjernes, men ville hun noengang bli seg selv igjen?

IKKE REDD FOR Å DØ: Victoria Boëthius (48) var ikke redd for å dø. Hun var mer redd for å ikke bli seg selv igjen etter hjernesvulsten, og for ikke å klar å ta seg av seg selv og de to døtrene på seks og ni år. Foto: Stefan Jarrevång
IKKE REDD FOR Å DØ: Victoria Boëthius (48) var ikke redd for å dø. Hun var mer redd for å ikke bli seg selv igjen etter hjernesvulsten, og for ikke å klar å ta seg av seg selv og de to døtrene på seks og ni år. Foto: Stefan Jarrevång Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Gjennom flere år var hverdagen et eneste stress for Victoria Boëthius (48). Hun løp i skytteltrafikk mellom jobb, døtrenes skole, matbutikken og hjem. Som selvstendig næringsdrivende med småbarn var det dette som var livet.

- Jeg jobbet veldig mye. Det var et utrolig kjør, husker hun.

Symptomer på stress

Det var ingen som ble overrasket da Victoria begynte å oppleve symptomer på stress. Hun fikk migrene, som flere i familien allerede var plaget med.

- Den var murrende og intensiv og satt akkurat her, over høyre tinning, sier Victoria og viser med hånden hvor hun pleide å ha vondt.

- Hodepinen ble utløst av lyd, lys og framfor alt stress. Da gikk jeg og la meg og sa «nå må alle være stille» - og så ble det bedre. Det ble et veldig tydelig signal: Nå er det for mye. Men fram til det signalet kunne jeg kjøre på.

Sånn holdt det på, og årene gikk; to, tre, kanskje fem. Victoria er ikke sikker, alt flyter litt sammen. Hun tenkte at hun skulle få det sjekket, det var tross alt dette hun jobbet med; forebyggende helseundersøkelser. Men det ble ikke noe av. Akkurat som trening og vennemiddager ble det utsatt, gang på gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer