«Min måte å overleve på var å gjøre det som ble forventet av meg»

Nina prøvde å mestre livet ved å være så flink og ansvarsfull som mulig. Så sa det stopp.

FØDT PÅ NY: Nina er 61 år og våger endelig å være den hun er. Borte er rollespillet. Foto: Ellen Jarli
FØDT PÅ NY: Nina er 61 år og våger endelig å være den hun er. Borte er rollespillet. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Da Nina skjønte at hun var høysensitiv, var det som om noe klikket på plass.

– Jeg følte meg utrygg, visste ikke hvem jeg var. Min måte å overleve på var å gjøre det som ble forventet av meg, forteller Nina Laudal (61) og blar i dagboka si.

– Det hjelper å ha en dagsplan. Da må jeg ta ansvar for hvordan dagen blir. Når jeg bygger vaner og begynner i det små, faller jeg på plass i meg selv. Da finner jeg både indre ro, harmoni og balanse, forteller Nina.

Ute er trærne snart ribbet for blader. Det går mot vinter, men det stopper ikke Nina og Lian Kirksæther fra å møtes. De går gjerne på ulike stier i Bergerskogen på Nesodden. «Mentor Walk walk and talk», kaller coach Lian Kirksæther samtaleterapien. Passer det ikke med en gåtur, tar de gjerne praten innendørs eller på telefon.

Født på ny

Nina hadde aldri hatt tanker om at hun var høysensitiv. Men jo mer hun forsto, desto mer skjønte hun at det var det hun var. Brikkene falt på plass. Nå føler 61 år gamle Nina seg nesten som hun er født på ny. Borte er rollespillet, nå våger hun å være den hun er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.