Bivirkninger

Mistanke om bivirkninger fra medisinen din? Sjekk enkelt her

En egen søketjeneste gjør det enklere å finne ut om du opplever bivirkninger fra en eller flere av medisinene dine.

BIVIRKNINGER: Har du begynt på nye medisiner og opplevd plager, kan det være snakk om bivirkninger. Da kan du bruke det nye søket til å sjekke opp ditt legemiddel. Foto: NTB
BIVIRKNINGER: Har du begynt på nye medisiner og opplevd plager, kan det være snakk om bivirkninger. Da kan du bruke det nye søket til å sjekke opp ditt legemiddel. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I 2022 lanserte Felleskatalogen og Helsebiblioteket i samarbeid en ny tjeneste for legemidler, nærmere bestemt Bivirkningssøket. Selv om tjenesten først og fremst er laget for helsepersonell, kan den også være nyttig for pasienter som er i tvil om bivirkninger av medisiner de bruker.

- Bivirkningssøket finnes på forsiden av Felleskatalogen og er gratis tilgjengelig for alle. Selv om søket først og fremst er laget for helsepersonell kan hvem som helst bruke Bivirkningssøket, forteller fastlege og redaktør for primærhelse i Helsebiblioteket, Alexander Wahl til Vi.no.

Slik bruker du bivirkningssøket

Er du i tvil om plager du opplever er bivirkninger av et legemiddel, går du frem på følgende måte, ifølge Wahl:

1. Skriv inn en bivirkning i det første søkefeltet og klikk på forslaget som passer best, eller kombiner synonymer av en bivirkning.

2. Deretter fyller man inn legemiddel for legemiddel i det andre søkefeltet til hele legemiddellisten er med. Til slutt trykker man søk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer