Monica (53) lever med tre alvorlige diagnoser

Monica Hellmann (53) hadde levd i flere år med diabetes og lavt stoffskifte da hun fikk beskjed om at hun også hadde cøliaki. - En bevisst livsstil gjør hverdagen min normal.

EN UTFORDRING: Da Monica Hellmann fikk cøliaki på toppen av diabetes, valgte hun å se på det som en utfordring. I boka «Et glutenfritt kjøkken» deler hun oppskriftene til alle godsaker som hun selv savnet – og fant smakelig erstatninger for. Foto: Marte Garmann
EN UTFORDRING: Da Monica Hellmann fikk cøliaki på toppen av diabetes, valgte hun å se på det som en utfordring. I boka «Et glutenfritt kjøkken» deler hun oppskriftene til alle godsaker som hun selv savnet – og fant smakelig erstatninger for. Foto: Marte Garmann Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Monica Hellmann (53) er en av mange som har opplevd at en autoimmun sykdom ikke kommer alene. Som 23-åring fikk hun sin første alvorlige diagnose - diabetes 1. Hun visste fra før at hun var genetisk disponert. Derfor ble hun ikke særlig forbauset da sykdommen slo til etter flere år med hardkjør i kombinasjonen av fulltidsjobb i Coca-Cola, markedsføringsstudier på kveldstid og ekstrajobb i helgene.

Diagnosen gjorde henne ikke motløs. Ved siden av å trene seg på å stikke insulinsprøyter i en appelsin og måle blodsukker, satte hun seg inn i kosthold og ernæring med diabetes som utgangspunkt. Det gikk opp for henne at mat er medisin.

– Fordi diabetes 1 er en sykdom som kan reguleres med riktige doser av medisin, kan man leve ganske normalt, forklarer Monica.

De neste årene grublet hun derfor lite over sykdommen. Hun opplevde å mestre det hun ønsket, både i jobb og på fritiden. Blant annet holdt hun seg i god form gjennom flere joggeøkter i uken, og ikke minst: hun giftet seg og fikk to sønner som i dag er 21 og 23 år gamle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.