Utbrent

Monica hadde tre jobber - ble utbrent og utviklet ME

Hun gledet seg til bryllupet sitt, men midt forberedelsene ble hun plutselig syk.

BLE UTBRENT: - Jeg var ikke klar over at man kunne bli utbrent av 
å gjøre ting man syns er kjekt. Nå har jeg lært meg å lytte til kroppen, sier Monica.  Foto: Pål Bentdal
BLE UTBRENT: - Jeg var ikke klar over at man kunne bli utbrent av å gjøre ting man syns er kjekt. Nå har jeg lært meg å lytte til kroppen, sier Monica. Foto: Pål Bentdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Den dagen jeg skulle ut og se på brudekjole, fikk jeg en influensalignende infeksjon som gjorde at jeg ble omtåket, forteller Monica (48). 

«Influensaen» gikk direkte over i svimmelhet, utmattelse og «hjernetåke», og hun begynte å snuble i ordene når hun snakket. På den tiden hadde Monica tre jobber på en gang; hun var leder for en skolefritidsordning med 160 barn, jobbet som ekstravakt på barnepsykiatrisk avdeling på Haukeland sykehus, og hadde nettopp begynt som konsulent i Kirkens SOS. Livet var morsomt, og Monica var full av pepp. Men så sa det stopp. 

– Jeg var ikke klar over at man kunne bli utbrent av å gjøre ting man syns er kjekt, sier hun. – Problemet var at selv om det jeg holdt på med var gøy, ble det likevel for mye.

LES OGSÅ: De vanligste tegnene på utbrenthet

Diagnose ME

Monica fikk raskt ME-diagnosen av Harald Nyland på Haukeland, som er professor i nevrologi og en av Norges fremste eksperter på utmattelsessykdommer. 

– Han sa jeg var et helt klassisk tilfelle, sier Monica. Hun fikk også høre at hun var ganske så normal, da hun etter tre måneder prøvde å komme tilbake i jobb. Dette var i 1997.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer