Trening i varmen

Morgentrening: Ekstra viktig akkurat nå

Kan påvirke prestasjonevnen mye mer enn du tror, ifølge ekspertene.

TRENING I VARMEN: Det kan være veldig ubehagelig å trene når det er veldig varmt. Foto: NTB Scanpix
TRENING I VARMEN: Det kan være veldig ubehagelig å trene når det er veldig varmt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Med over 30 grader flere steder i landet, kan man trygt si at det er syden-stemning i Norge. De fleste setter pris på sol og høye temperaturer, men det kan også bli litt slitsomt.

Oslo koker om dagen, og jeg er nok ikke alene om å føle at det er litt tyngre enn vanlig å komme seg på trening etter en lang dag i sol og varme, hvor man allerede har svettet nok for en treningsøkt.

Det var da det slo meg: Burde man ikke egentlig trene tidlig på morgenen før man blir utmattet av varmen? Eller eventuelt sent på kvelden for temperaturens skyld? Dette vil jeg finne ut mer av, så jeg tar kontakt med tre ulike eksperter.

Fornuftig å trene morgen eller kveld

Først Charlotte Salter, spesialist i allmennmedisin og livsstilsmedisin, som jobber hos Kry. Hun har tidligere erfaring som lege i militæret.

- Jeg mener at det er veldig fornuftig å trene under de kjøligere tidene av dagen. Enten på morgenen eller kvelden. Det er også lurt med tanke på hvor sterk solen er på dagtid, da man gjerne svetter av solkremen, og man risikerer å bli solbrent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer