Overgangsalder

Møt kvinnene som snakker HØYT om overgangsalderen

- Vi må eie følelsen over en ny fase i livet og tenke at den gir oss nye muligheter.

TIER: Mange kvinner velge å tie om overgangsalder-plagene. FOTO: Scanpix
TIER: Mange kvinner velge å tie om overgangsalder-plagene. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Gruer du deg? Ordet «Overgangsalder» vaker over oss som et negativt ladet ord, mot noe skremmende vi gruer oss til. Mange kvinner opplever temaet som skammelig, og overgangsalderen er noe vi helst ikke vil tenke på, før den slår over oss som en bølge vi ikke vil ri. Der menn blir distingvert når de når middelalderen, havner kvinner over «best-før» datoen - og blir gamle. Eller?

Slik skal det ikke være. Overgangsalderen er en naturlig del av livet, og noe alle kvinner må gjennom før eller siden. Nå er det på høy tid at vi slutter å skamme oss over det. Dette tenkte Anita Prante da hun selv kom i overgangsalderen, og dermed startet hun Instagram-kontoen @menopausebyanita, der hun setter ord på dette tabubelagte emnet, med mål om å få det frem i lyset. For i solen vil trollene sprekke.

- Vi kvinner skal være stolte av oss selv, uansett alder. Overgangsalderen betyr at vi går over i en ny livsfase der vi ikke lenger kan få barn. Det er jo bare det egentlig, sier Anita.

En jordmor kan mer enn å ta imot barn

Bergenseren Anita Prante er utdannet jordmor, og med master i jordmorfag, kan hun mer enn å «bare» ta imot barn. Anita kan kvinnehelse. Jevnlig oppdaterer hun seg på medisinske forskningsartikler om menopausen, og omsetter disse til forståelig norsk gjennom bloggingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer