Underlivsplager:

Mye utflod, uregelmessige blødninger eller kløe?

Dette prøver underlivet ditt å fortelle deg.

UNDERLIVSPLAGER: Kløe, lukt, svie og uregelmessige blødninger er ganske vanlige underlivsplager som kan være symptomer på mye, men som regel er det helt ufarlig. FOTO: NTB Scanpix
UNDERLIVSPLAGER: Kløe, lukt, svie og uregelmessige blødninger er ganske vanlige underlivsplager som kan være symptomer på mye, men som regel er det helt ufarlig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kløe, lukt, svie og uregelmessige blødninger er ganske vanlige underlivsplager som kan være symptomer på mye. En del endringer som skjer nedentil bør du til legen med, men det er også viktig å huske på at det er helt vanlig med små endringer i løpet av syklusen. Dette er naturlig og helt ufarlig.

- Det er viktig å huske at man skal ha litt utflod, og at det ikke er bra å prøve å minimere den og skylle den bort, sier Trude Slettvoll Lien, som er spesialist i sexologisk rådgivning ved Sex og Samfunn.

For spyling og overdreven vasking, spesielt med sterke såper, er ikke bare unødvendig, da skjeden er selvrensende, men det kan også irritere slimhinnene og øke risikoen for plager som sopp og bakteriell vaginose.

I andre tilfeller kan det for eksempel være stramme klær eller typen kondom som er årsaken til stadig kløe eller økt utflod. Har du gjentakende soppinfeksjoner, skjedekatarrer eller urinveisinfeksjoner kan det derfor være verdt å se på om det er noen vaner du kan endre litt på, men ellers er det viktig at underlivsplager tas på alvor og sjekkes opp hos lege.

LES OGSÅ: Derfor bør du droppe intimvaskproduktene

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer