Hodepine:

Én time med styrketrening i uka kan halvere hodepineplagene

Sliter du med hodepine på jobb? Noen minutter med trening holder.

HODEPINE PÅ JOBB: Flere ting på jobben kan trigge hodepine: stress, ugustig sittestilling, lys og støy. Tøying, pauser og trening er alt ting som kan hjelpe, men det å gjøre forandringer på arbeidsplassen kan også være viktig. FOTO: NTB Scanpix
HODEPINE PÅ JOBB: Flere ting på jobben kan trigge hodepine: stress, ugustig sittestilling, lys og støy. Tøying, pauser og trening er alt ting som kan hjelpe, men det å gjøre forandringer på arbeidsplassen kan også være viktig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Svært mange sliter med hodepine, og arbeidsplassen din kan på flere måter være med på å trigge eller forverre plagene. Det betyr også at flere ting kan bedre plagene.

En gruppe danske forskere har funnet at én time styrketrening i uken kan redusere hodepineplager betydelig.

- Hodepine er jo en svært vanlig helseplage, og det er nok en ganske stor del av plagene som kan ha med jobben å gjøre. Jobben kan trigge, forverre eller forlenge smerteplager. Tall fra Nasjonal overvåkning av arbeidsmiljø og helse (NOA) ved Stami viser at nesten en tredjedel av arbeidstakere opplever hodepine i løpet av en måned, forteller Jan Olav Christensen, som er forsker ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Kontoret kan gi hodepine av flere grunner. Noen tåler dårlig lyset fra skjermen, eller i lokalet. For noen blir mye støy i et åpent kontorlandskap et problem, og for noen igjen er det en stressende jobbhverdag som gir hodepine.

- I studier som vi har gjort er det noen faktorer som kan se ut til å ha stor betydning. To slike faktorer er rollekonflikt, altså i hvilken grad man opplever forskjellige krav som står i motsetning til hverandre, og kontroll over avgjørelser knyttet til egen arbeidssituasjon, også kalt autonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer