Gjærbakst

Én ting du aldri må gjøre med gjærbakst...

- Aldri bland salt og gjær sammen, sier bakeeksperten.

GJÆRBAKST: Det kan være litt vanskelig å bake med gjær. Heldigvis finnes det gode råd som gjør det litt lettere å lykkes.  Foto: lappoa - Fotolia
GJÆRBAKST: Det kan være litt vanskelig å bake med gjær. Heldigvis finnes det gode råd som gjør det litt lettere å lykkes. Foto: lappoa - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når en kjenner lukten av boller og nystekt brød spre seg fra ovnene og gjennom huset er det vanskelig å ikke få vann i munnen – for det smaker jo så himla godt! I alle fall når man lykkes med gjærbaksten.

Opplever du fra tid til annen at deigen ikke vil heve eller at baksten er steinhard når du tar den ut av ovnen? Da er du langt fra alene. Heldigvis finnes det råd! Her er noen gode kjøreregler for hvordan du lykkes med gjærbaksten en gang for alle.

LES OGSÅ: Ingrediensen bakebloggerne elsker

Hastverk er lastverk 

Stine Haslestad, som er kvinnen bak matbloggen Bakekona, forteller at det å ta seg god tid er alfa omega når en baker med gjær. 

- For best resultat bør man sette av noen timer slik at deigen får utviklet seg ordentlig. Bedre tid til heving betyr også at man trenger å bruke mindre gjær, noe som igjen gir en mye bedre smak og en luftig bakst.  

- Bruk også god tid på elting av deigen. Jeg elter den i cirka ti minutter i kjøkkenmaskinen. Dette er viktig for å aktivere gluten slik at deigen blir elastisk og lett å jobbe med. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer