Covid vaksine

NÅ: Alt om de nye anbefalingene om mer vaksine

Eldre og sykehjemsbeboere anbefales ny oppfriskningsdose mot covid-19, melder Helse- og omsorgsdepartementet. Og den bør settes i løpet av april.

KORONAVAKSINE NÅ: Ny oppfriskningsdose anbefales til personer 75 år og eldre, samt sykehjemsbeboere, ifølge FHI. Foto: NTB/Shutterstock
KORONAVAKSINE NÅ: Ny oppfriskningsdose anbefales til personer 75 år og eldre, samt sykehjemsbeboere, ifølge FHI. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Regjeringen har besluttet at sykehjemsbeboere og personer som er 75 år eller eldre anbefales en ny oppfriskningsdose mot covid-19 hvis det har gått mer enn seks måneder siden forrige dose, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Kommunene er bedt om å gjennomføre vaksinasjon så snart som mulig, og helst i løpet av april.

- Hensikten er å gi beskyttelse før en mulig smittebølge våren eller sommeren 2023, forklarer departementet, og sier at beslutningen er basert på råd fra FHI.

De sier videre at personer i aldersgruppen 75 år og eldre og sykehjemsbeboere, er gruppene som har høyest risiko for alvorlig sykdomsforløp.

Dette er vaksineanbefalingene nå

Folkehelseinstituttet (FHI) beskriver de nye anbefalingene nærmere i sitt brev som nå er sendt til samtlige kommuner:

  • Ny oppfriskningsdose anbefales til personer 75 år og eldre, samt sykehjemsbeboere.
  • En ny dose vil være særlig aktuell for dem som ikke tidligere har gjennomgått SARS-CoV-2-infeksjon, og for de som har én eller flere underliggende risikofaktorer.
  • Det bør ha gått mer enn 6 måneder siden forrige dose.
  • Vaksineringen bør gjennomføres i løpet av april.

FHI skriver til kommunene at selv om vinterens covid-19-bølge nå ser ut til å være over, er den videre smitteutviklingen utover våren og sommeren usikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.