Løping

Nå er du ekstra utsatt for løpeskader

Beina er ekstra sårbare etter en lang vinter med innetrening.

FRA MØLLE TIL ASFALT: Det er ekstra fort gjort å pådra seg belastningsskader nå som våren er her og du skal begynne å løpe mer utendørs igjen. Mer info får du nedover i saken.  Foto: Thinkstock
FRA MØLLE TIL ASFALT: Det er ekstra fort gjort å pådra seg belastningsskader nå som våren er her og du skal begynne å løpe mer utendørs igjen. Mer info får du nedover i saken. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en lang vinter på tredemølla, er det nok mange løpeentusiaster som gleder seg til å snøre på joggeskoene og ta en tur i skog og mark - uten risiko for speilblank is, benbrudd, eller slapsevåte løpesko.

Det er imidlertid et par ting du bør vite før du gir deg i vei på den milelange turen du pleide å ta før snøen meldte sin ankomst.

En vanlig tabbe når man veksler mellom vinter og vår, eller høst og vinter, er nemlig at man glemmer at underlaget man løper på også endrer seg i tråd med sesongen.

(Lyst til å delta på KK-mila 6. september? All info finner du her!)

LES OGSÅ: Slik vet du om du har feil løpeteknikk

Løper for langt, for fort

Hvis du for eksempel har løpt mye innendørs på mølla i vinter, har antagelig beina og føttene dine blitt vant til en helt annen form for belastning, enn asfalt, sti og grus - som du kanskje løp på i vår, sommer og høst.

Dersom du da legger ut på tidenes langtur på asfalt med én gang snøen er smeltet, er det stor sannsynlighet for at du vil pådra deg en betennelse eller andre, kjedelige belastningsskader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer