Havreboller

Nå får du havreboller på bensinstasjoner og kiosker

De smaker himmelsk godt og hevdes å være sunnere. Men er det egentlig det?

HAVREBOLLER: Havreboller er sunt, men hvor sunne er egentlig de vi får kjøpt på bensinstasjoner og kiosker?  Foto: Shutterstock / Tatiana Vorona
HAVREBOLLER: Havreboller er sunt, men hvor sunne er egentlig de vi får kjøpt på bensinstasjoner og kiosker? Foto: Shutterstock / Tatiana Vorona Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er få ting som er så herlig som nystekte boller,og vi nordmenn spiser MYE av denne baksten - særlig når vi er på farta, i bilen eller til fots. Det som er litt irriterende, er at boller ikke er spesielt sunt, og derfor skal du jo helst ikke spise slik bakst for ofte. Likevel er det sabla vanskelig å motstå når du først står på beninstasjonen og er skrubbsulten. 

Denne usunnhetsgraden har flere kiosker og bensinstasjoner her til lands tenkt å gjøre noe med, og kanskje du allerede har lagt merke til den nye «trend/it»-bollen som har inntatt landet? Det er nemlig hverken Litago-bollen eller Solo-bollen, men HAVRE-bollen!

Havreboller, som da er boller bakt med havregryn, sies å være et såkalt sunnere alternativ til de gode gamle hvetebollene. Og bollene har rett og slett blitt en skikkelig hit, også blant bakeentusiaster og matbloggere. Men, så kan du jo spørre da, er nå egentlig disse bollene så himla sunne?

LES OGSÅ: Baksten du kan spise hver dag

Kan være et salgstriks  

Torunn Nordbø, som er daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn, synes det er flott at bensinstasjonene og kioskene fokuserer på å ta inn sunnere alternativer. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer