Bananer:

Nå kan du spise skallet på bananene

Hemmeligheten til det spiselige skallet skal ligge i temperaturen bananene blir dyrket i.

BANANER: Det japanske firmaet Setsuzo Tanaka har utviklet en banan med spiselig skall. FOTO: NTB Scanpix
BANANER: Det japanske firmaet Setsuzo Tanaka har utviklet en banan med spiselig skall. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen ganger vært så lat at du faktisk har irritert deg over å måtte skrelle bananen før du spiser den? Vel, da har det japanske firmaet Setsuzo Tanaka en god nyhet til deg!

LES OGSÅ: Dette er de 7 fruktene med mest kalorier

Spiselig skall

Selskapet har nemlig utviklet en banan som gjør det mulig å spise skallet, og den nye bananen har fått nanvet Mongee (uttales mon-gay).

Hele prosjektet begynte som en hobby for prosjektlederen Tetsuya Tanaka, melder New York Post. Deretter utviklet det seg, og nå kan man altså få kjøpt fiks ferdige Mongees på butikken Fruit Corner i Tenmanaya Okayama.

Foreløpig skal det riktignok godt gjøres å få tak i en av de beryktede fruktene, da det kun selges ti mongees hver uke, og hver mongee har en prislapp på rundt seks dollar - altså rundt 50 norske kroner.

LES OGSÅ: Banan er sunt og inneholder viktige næringsstoffer!

SPISELIG BANANSKALL: Ifølge journalister fra RocketNews 24, som har prøvd frukten, er den veldig søt og smaken kan minne om ananas. FOTO: NTB Scanpix
SPISELIG BANANSKALL: Ifølge journalister fra RocketNews 24, som har prøvd frukten, er den veldig søt og smaken kan minne om ananas. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Dyrket i minusgrader

Hemmeligheten til det spiselige skallet skal ligge i temperaturen bananene blir dyrket i. Mens trærne vokser er de i en temperatur på minus 60 grader celsius.

Dermed blir bananene høstet på et spesielt tidspunkt, og deretter plantet på nytt. Den brå endringen i temperaturen gjør at plantene gror raskere enn vanlig.

Og dermed oppstår denne nye banantypen med et skall på tykkelse med et salatblad.

Ifølge journalister fra RocketNews 24, som har prøvd frukten, er den veldig søt, og smaken kan på mange måter sammenlignes med ananas. Skallet i seg selv skal derimot ikke smake så mye.

LES OGSÅ: Slik skal frukt og grønnsaker egentlig oppbevares

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer