Sukker

Nå kan M&Ms bli borte fra McFlurry-isen

... og årsaken vil overraske deg!

FJERNER M&M: Mars Inc, godterigiganten bak M&M, vurderer å fjerne flere av sine produkter fra diverse søtsaker, som blant annet alles favoritt McFlurry. Foto: Shutterstock / olegganko
FJERNER M&M: Mars Inc, godterigiganten bak M&M, vurderer å fjerne flere av sine produkter fra diverse søtsaker, som blant annet alles favoritt McFlurry. Foto: Shutterstock / olegganko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet «sukkerkrisen» et faktum når til og med godteriselskapene går i krig mot sukker. Ifølge Reuters har nemlig Mars Inc. (godisgiganten bak blant annet favorittsjokoladene Snickers, Milky Way og M&M) gått inn i diskusjon med flere store hurtigmatkjeder, som blant annet McDonalds, om å fjerne godteriene sine fra andre søte retter.

Med andre ord: M&M kan bli borte fra McFlurrien for godt!

Selskapet har nemlig også understreket på sin hjemmeside at godteri er best i moderate mengder, men at det slett ikke dreier seg om moderate mengder når godisen brukes som tillegg i andre søte saker, som for eksempel McFlurry-isen (vi vet, vi elsker den vi også), og at dette igjen står i strid med deres filosofi. Det er faktisk slik at en vanlig McFlurry med M&Ms har et ekstremt sukkerinnhold på hele 89 gram sukker per servering, noe som utgjør mer enn det USDA (US department of Agriculture) anbefaler for en hel dag!

LES OGSÅ: Slik unngår du å få i deg for mye sukker

Nå er det sånn at ingen av oss lever på kun én McFlurry gjennom hele dagen. Ofte får vi i oss mye sukker (uten at vi nødvendigvis er klar over det) gjennom flere matvarer, noe som vil si at vi ved å spise en McFlurry, i tillegg til et normalt matinntak, vil være langt over anbefalt dose. Den siste anbefalte sukkerdosen, som norske helsemyndigheter støtter oppom, er at mindre enn 10 prosent av det daglige kaloriinntaket ditt skal komme fra sukker (omtrent 55 gram for en kvinne og 70 gram for en mann) - ikke spis mer sukker enn dette! 

Det er derfor innafor å si at alles elskede McFlurry med M&Ms er langt fra moderat, noe også Mars Inc. har fått med seg. Fra mars i år har derfor selskapet vært i samtaler med partnere om hva som skal skje videre med M&Ms og de andre produktene i is og andre retter.

 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer