Korona vaksine

Nå kommer de aller ferskeste vaksinene også til Norge: - Raskere enn forespeilet

Nå kommer de oppdaterte booster-vaksinene som er spesielt rettet mot koronavarianten som har vært den dominerende i Norge den siste tiden, BA4/5. - Kommer til Norge raskere enn forespeilet, sier FHI.

OPPDATERTE COVID VAKSINER: Både Pfizer og Moderna har kommet med oppdaterte vaksiner som skal benyttes som oppfriskningsdoser (3. dose eller 2. dose) i Norge utover høsten. Den aller ferskeste og nyeste varianten retter seg mot den siste virusvarianten som har dominert i Norge i det siste, BA4/5 - og den kommer til Norge mye raskere enn FHI har forventet. Foto: NTB/Scanpix
OPPDATERTE COVID VAKSINER: Både Pfizer og Moderna har kommet med oppdaterte vaksiner som skal benyttes som oppfriskningsdoser (3. dose eller 2. dose) i Norge utover høsten. Den aller ferskeste og nyeste varianten retter seg mot den siste virusvarianten som har dominert i Norge i det siste, BA4/5 - og den kommer til Norge mye raskere enn FHI har forventet. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

For så lite som ei uke siden skrev Vi.no om de oppdaterte koronavaksinene som nå skal settes som boosterdoser (3. og 4. dose) - der vi også forteller hva som er forskjellene på de opprinnelige vaksinene og de oppdaterte og hvorfor de nye vaksinene er bedre - men kun som boosterdoser.

Pfizer har to oppdaterte vaksiner som nå nylig er er godkjent for bruk - og Moderna har én. Og for ei uke siden var det fullt fokus på den første oppdaterte vaksinen, som dekker både det opprinnelige viruset og omikronvarianten som vi kaller «BA. 1». Da sa også FHI at det fortsatt ville være en stund til den ferskeste Pfizer-oppdaterte vaksinen ville komme til Norge.

Men nå er den aller ferskeste vaksinen altså allerede på vei, bekrefter fagdirektør i FHI, Svein Rune Andersen overfor Vi.no:

- Ja, vi vil få levert vesentlig flere doser av vaksinen Comirnaty Original/BA.4-5 raskere enn det vi var forespeilet i utgangspunktet, sier Andersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.