Vaske sengetøy:

Nå må du legge dyna i snøen

... og det gjelder puten din også!

LEGG DYNA I SNØEN: Ja, du hørte rett! Nå er det perfekt å legge ut både puter og dyner. Foto: Scanpix
LEGG DYNA I SNØEN: Ja, du hørte rett! Nå er det perfekt å legge ut både puter og dyner. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Det var kanskje ikke det du hadde tenkt til å gjøre nå som gradestokken viser -15 grader? Men ifølge ekspertene er dette en gyllen mulighet til å bli kvitt noen uønskede gjester i senga. Faktisk tusenvis av dem.

En av de vanligste gjestene er nemlig midd, som er en mikroskopisk liten tass som elsker å spise døde hudceller og flass - ditt flass. Det er derfor ikke rart at mange slenger sengetøyet i trommelen støtt og stadig. Men hva med selve puta og dynen?

- Å lufte dyner og puter i kulden er en fin måte å bli kvitt sengemidd på, forteller Malin Skaar, leder for forbrukerservice og ekspert på Lilleborgs kundeprogram Plusstid.no.

LES OGSÅ: Så ofte bør du skifte på senga

Slik går du frem

Det er nok mange som har blitt overrasket over hvor mye snø som faktisk har lagt seg. Og selv om dette - og den bitende kulden - ikke har falt i god jord hos alle, bør man utnytte snøen før den forsvinner.

Ifølge Skaar bør man nemlig henge ut både puter og dyner én til to ganger per år. Før du vet ordet av det er snøen borte. Slik går du frem:

1. Heng putene og dynen tørt under tak i cirka én time.2. Når de er frosset, kan du legge dem i snøen. Det er viktig at tekstilene er frosne hvis ikke smelter snø inn i tekstilene.3. La det ligge noen timer i ren snø. Rist godt før du tar det inn og henger til tørk.4. Synes du dette blir for omfattende, så er det god hjelp i å «bare» henge de ut i en time eller to. Husk å banke eller riste dynen og putene skikkelig før du tar det inn igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer