Covid

Nå øker koronasmitten: Dette er symptomene nå

Smittespredningen av covid-19 er sannsynligvis svakt økende, melder Folkehelseinstituttet.

COVID SYMPTOMER? Koronasmitten er svakt økende, ifølge ferske rapporter fra FHI. Her kan du se hvilke symptomer som er vanlige nå. Foto: NTB/Shutterstock
COVID SYMPTOMER? Koronasmitten er svakt økende, ifølge ferske rapporter fra FHI. Her kan du se hvilke symptomer som er vanlige nå. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I dag kom Folkehelseinstituttets (FHI) rapport om smitte og forekomst av covid-19, influensa og andre luftveisinfeksjoner for de siste par ukene (uke 41 og 42).

Der beskrives en økende trend i koronasmitten:

- En samlet vurdering av overvåkingsdata viser at smittespredningen av covid-19 sannsynligvis er svakt økende, skriver FHI.

De skriver at man ser at økningen i smittespredning og sykehusinnleggelser med covid-19 har avtatt eller passert toppen på et lavere nivå enn i sommer, i flere europeiske land, og at vi i Norge må forberede oss på både utbrudd av korona og flere sykehusinnleggelser:

- Det er sannsynlig at covid-19-epidemien også i Norge vil vokse utover seinhøsten og vinteren, men det er usikkert hvor stor denne bølgen vil bli. Helseinstitusjonene må ha beredskap for flere innleggelser, for utbrudd og for større sykefravær.

FHIs ferske rapport avslører at koronasmitten er høyest blant de godt voksne, om man tar utgangspunkt i meldte covid-19 tilfeller til MSIS (register for meldingspliktige sykdommer):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer