Nå skal du få nødvarsel på mobil: Dette bør du vite

Nå kan du få varsel til mobiltelefonen din, dersom myndighetene trenger å sende varsel om fare. Dette er et tillegg til de allerede eksisterende varslene fra tyfoner og radio.

NØDVARSEL PÅ MOBIL: Tjenesten Nødvarsel på mobil ble lansert 14. februar. Første test til hele befolkningen er planlagt til 14. juni. Nødvarsel på mobil skal være et tillegg til øvrige varsler, som tyfoner, radio og annet. Foto: NTB
NØDVARSEL PÅ MOBIL: Tjenesten Nødvarsel på mobil ble lansert 14. februar. Første test til hele befolkningen er planlagt til 14. juni. Nødvarsel på mobil skal være et tillegg til øvrige varsler, som tyfoner, radio og annet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Den nye tjenesten for nødvarsel fra myndighetene kalles «Nødvarsel på mobil» - og det har vært en viktig prioritering fra regjeringen, uttaler justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl på en pressekonferanse der varslingstjenesten ble lansert i dag.

- Det har vært veldig viktig for oss å få dette raskt på plass i en tid der vi har en alvorlig sikkerhetspolitisk situasjon, sier Mehl, og poengterer:

- Dette er en ny løsning som styrker egenberedskapen betydelig og er et betydelig løft for samfunnssikkerheten i hele landet.

Mehl henviser til at varslingene vi har i dag, fra tyfoner - også kalt sirener eller flyalarmer - er egnet til skaffe oppmerksomhet, men at det ikke er egnet til å gi presis informasjon til innbyggerne på en effektiv måte. Dette fordi innbyggerne da selv må søke informasjon i andre kanaler. Hun poengterer også at sirenene kun når rundt 50 prosent av befolkningen.

- Med Nødvarsel på mobil, vil Politiet og Sivilforsvaret nå kunne sende ut varsel med presis og instruktiv informasjon. Hvis man befinner seg i et område der det oppstår akutt fare eller det oppstår en farlig situasjon, kan politiet sende deg et varsel om hva du bør gjøre, hva du skal gjøre for å beskytte deg selv, sier Mehl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer