Bryllup

Nå skal ikke bryllupskaken se slik ut lenger

Vanlig tradisjon er på vei «ut». Sjekk hva som er trendy nå!

BRYLLUPSKAKE: Den hvite bløtkaken med marsipanlokk og figurer (som regel litt annerledes enn på dette bildet, hehe), er ikke like populært lenger som bryllupskake.  Foto: NTB scanpix
BRYLLUPSKAKE: Den hvite bløtkaken med marsipanlokk og figurer (som regel litt annerledes enn på dette bildet, hehe), er ikke like populært lenger som bryllupskake. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vår- og sommer er høytid for bryllup, og dersom du eller noen du kjenner skal gifte seg denne sesongen, så har dere garantert snakket litt (eller mye) om bryllupskaken. For de aller fleste ønsker fortsatt å ha en egen bryllupskake til festen, som paret så skjærer i all høytidelighet foran gjestene etter middagen (Pst. Se bryllupsbildet som har blitt omtalt som et av de vakreste gjennom tidene). 

De fleste forbinder bryllupskaker med en slags bløtkake dekket i lekkert dekorert hvit marsipan, og da gjerne lag på lag på stativ. I dag er det imidlertid andre kaker som dominerer baketrendbildet, også når det gjelder den tidligere så klassiske og tradisjonsrike bryllupskaken. Og én ting er sikkert og visst - den tradisjonelle figuren (mann og kone) på toppen er på vei UT, skal vi tro ekspertene. 

- Folk er blitt mer opptatt av at kaken skal representere dem. De tenker på hvilke farger som går igjen i bryllupsfesten deres og hvilke smaker som dominerer i menyen. Det skal være deres kake som de har satt sitt preg på. Da jeg begynte på 90-tallet, var bryllupskaken en symbolkake. Smaken var ikke spesielt viktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer