Fysioterapeuten fikk selv artrose:

– Nå skjønner jeg hva det vil si å leve med smerter

Over 300 000 nordmenn blir rammet av artrose. Da fysioterapeut Lisbeth Risø Arvesen (66) fikk diagnosen, lurte hun på om hun kom til å ha smerter resten av livet. Så begynte hun å behandle seg selv.

FYSIOTERAPEUT: Lisbeth har selv jobbet som fysioterapeut i 46 år, men da hun selv begynte å få vondt i kroppen, trodde hun det kun var på grunn av alderen. Foto: Ellen Jarli
FYSIOTERAPEUT: Lisbeth har selv jobbet som fysioterapeut i 46 år, men da hun selv begynte å få vondt i kroppen, trodde hun det kun var på grunn av alderen. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er 11 år siden fysioterapeut Lisbeth Risø Arvesen (66) fra Oslo kjente en begynnende murring i hoften. Smertene kjentes ut som en betennelse, og hun innbilte seg at de kom fra en sene eller slimpose. Smertene kom og gikk, men etter et fall på vinteren ble de mye verre.

Året før hun fikk smerter, hadde fysioterapeuten blitt introdusert for medisinsk laserbehandling, low-level laser therapy (LLLT), som behandlingsform. Siden den gang har hun brukt laserbehandling som et verktøy for å hjelpe pasientene sine, ved siden av vanlig fysioterapi.

Alvorlig syk

Da hennes egne hoftesmerter ble verre etter fallet i 2010, tok hun i bruk LLLT-behandling på seg selv.

– Det som gjør meg glad, er å kunne hjelpe andre til å få det bedre, og LLLT har vært et viktig verktøy i jobben min som fysioterapeut, forteller hun.

Da hun tok i bruk behandlingen på seg selv, merket hun umiddelbar bedring:

– Jeg fikk mindre smerter og ble mer bevegelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer