Anne B. Ragde om hjerneslaget:

– Nå vet jeg at jeg kan dø når som helst

Den erkjennelsen har vært positiv for forfatter Anne B. Ragde (62). - Det har fått meg til å tenke: Jeg må gjøre mest mulig ut av alt!

Glad i dyr: Anne liker dyr og har alltid hatt hund, helt siden hun ønsket seg en svart labrador i konfirmasjonsgave og fikk en. Ungpikedrømmen om å bli dyrlege måtte hun gi opp, fordi hun ikke var god nok i matte. Foto: Daniel Laflor/Aller Media
Glad i dyr: Anne liker dyr og har alltid hatt hund, helt siden hun ønsket seg en svart labrador i konfirmasjonsgave og fikk en. Ungpikedrømmen om å bli dyrlege måtte hun gi opp, fordi hun ikke var god nok i matte. Foto: Daniel Laflor/Aller Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Det var blitt ferie. Hun hadde pakket bilen for å kjøre opp til hytta, hvor hun seinere på dagen skulle få seks venninner på helgebesøk.

Hun skulle bare ned og lufte hunden først. Og så … Hun husker det som om noe trekker henne sidelengs. Som om kroppen hennes hele tida velter over mot høyre. For å holde seg oppe må hun støtte seg til bilene som står parkert ved fortauskanten. Hun nærmest kravler seg framover ved hjelp av de bilene.

To menn på gaten kommer mot henne. Den ene, viser det seg, bor vanligvis i Australia, men er norsk og gjenkjenner henne tydeligvis som den kjente forfatteren hun er, for han utbryter: «Anne B. Ragde, hvorfor går du sånn? Hva er galt?»

Det vet hun ikke, svarer hun. Og sånn er det. Hun har ikke smerter. Hun er ikke redd. Men hun vet ikke hva som er galt. Eller at det er noe galt.

Litt rådville beslutter mennene å følge henne hjem. De aner ikke uråd da hun sier at hun bare skal ringe moren sin. Saken er bare at moren hennes døde i 2012. Og den «Mama» hun har stående i lista over telefonkontakter, er ikke moren, men moren til svigerdatteren hennes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.