IBS

- Når jeg kom hjem, lå jeg rett ut resten av dagen

Silje elsket jobben som lærer, men de voldsomme smertene i magen var umulige å kombinere med å stå foran en klasse.

GA OPP DRØMMEJOBBEN: På det verste kunne Silje stå foran i klasserommet og glemme helt vanlige begreper. FOTO: Privat
GA OPP DRØMMEJOBBEN: På det verste kunne Silje stå foran i klasserommet og glemme helt vanlige begreper. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det anslås at minst 500 000 nordmenn sliter med en form for IBS (irritabel tarmsyndrom) og for noen kan sykdommen gjøre det vanskelig å være i jobb.

Tobarnsmor Silje Puntervoll (38) hadde landet drømmejobben som lærer, men måtte til slutt gi slipp på yrket på grunn av sykdommen.

– Jeg elsket å være lærer. Jeg fikk bruke min kreative side og hjelpe unger, og så trivdes jeg så godt sammen med kollegaene mine. Jeg jobbet på en liten skole hvor man hadde tid til hver enkelt elev og virkelig følte at man utgjorde en forskjell.

– Det var uten tvil de fantastiske elevene som dro meg til jobb på dårlige dager og som gjorde at jeg presset meg ekstra for å klare å stå i jobben, til tross for smerter, forteller hun.

Sultet seg for å unngå dobesøk

IBS kan ifølge Helsenorge gi plager som magesmerter, forstoppelse, oppblåsthet og diaré. Årsaken til sykdommen er ukjent, men mange opplever at symptomene blir verre ved stress. Graden av symptomer varierer fra person til person, fra akseptabel til vanskelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer