Kjæresten Besatt Av Fotball

Når kjæresten er besatt av hobbyen sin

Her er den beste måten å ta opp problemet på, uten å havne i en stor krangel.

OVERSETT: Hvis kjærestens hobby har blitt en ren besettelse er det ikke uvanlig å føle seg litt tilsidesatt. Slik takler du problemet best mulig. Foto: Shutterstock / ilolab
OVERSETT: Hvis kjærestens hobby har blitt en ren besettelse er det ikke uvanlig å føle seg litt tilsidesatt. Slik takler du problemet best mulig. Foto: Shutterstock / ilolab Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du elsker kjæresten din, og han er kanskje nesten helt perfekt, bortsett fra én ting – han bruker  mye tid på hobbyen sin at han nesten ikke har tid til deg.

Kanskje er det snakk om sekshundre fotballkamper han må få med seg hver eneste uke, og utfallet av nevnte kamper er igjen svært avgjørende for hans humør for resten av dagen.

Eller kanskje reiser han bort med kompisene nesten hver eneste helg for å kite, golfe eller fiske, eller hva søren det nå er han egentlig driver med.

Og du føler deg egentlig litt tilsidesatt og oversett. Hva skal du gjøre?

LES OGSÅ: Hot nå! Inviter til hobbyparty

Kvinnen tror ofte hun selv er problemet

Det er slett ikke noe galt i å ha andre interesser enn hverandre, og det å ha en hobby man brenner for kan faktisk være svært sunt både for oss selv og for parforholdet. Men som med så mye annet – alt med måte.

– Det er viktig å være individer i et parforhold, og ikke bare være «oss». Å dyrke egne interesser er sunt, men om det blir en ren egotrip så kan følelsen av samhørighet forsvinne, sier spesialist i Sexologisk rådgiving, Siv Gamnes til KK.no.

UTE MED GUTTA: Selv om man er i et forhold er det sunt å ha andre interesser enn bare partneren sin. Men hvis han aldri tar seg tid til deg bør du fortelle ham hva du føler. Foto: Shutterstock / Syda Productions
UTE MED GUTTA: Selv om man er i et forhold er det sunt å ha andre interesser enn bare partneren sin. Men hvis han aldri tar seg tid til deg bør du fortelle ham hva du føler. Foto: Shutterstock / Syda Productions Vis mer

Dersom man nesten ikke får tid til hverandre kan dette naturlig nok virke lidende på forholdet, og det er selvsagt du som partner som vil merke dette først.

Kvinner tenker ofte at forklaringen ligger i oss selv, og vil derfor ofte tenke ting som: «har han gått lei av meg? Eller har han funnet en annen?» Forteller hun, og påpeker at vi bør være svært forsiktige med å komme med anklagelser.

– Å komme med påstander og anklagelser fungerer sjeldent bra. Da vil han ofte gå rett i forsvar, og kommunikasjonen blir ikke like god. 

Fortell hva du føler

Føler du at partneren din bruker så mye tid på hobbyen sin at du føler deg oversett så bør du ta det opp med ham. Men den beste måten å gjøre det på er å snakke ut fra deg selv, og fortelle hva du føler og frykter.

– Si for eksempel at du registrerer at dette er noe han bruker mye tid på, og du føler deg trist og oversett fordi du er redd han har gått lei av deg. Forklar hva det får deg til å føle, dette er den beste måten å lykkes på, forklarer Gamnes.

VIS INTERESSE: Det kan også være en idé å vise interesse for kjærestens hobby, noe som kan gi dere nye impulser samtidig som du viser ham at han er viktig for deg. Foto: Shutterstock / Stokkete
VIS INTERESSE: Det kan også være en idé å vise interesse for kjærestens hobby, noe som kan gi dere nye impulser samtidig som du viser ham at han er viktig for deg. Foto: Shutterstock / Stokkete Vis mer

Ofte kan det være at partneren din ikke har tenkt over at du kan føle det slik, fordi han rett og slett bare har latt seg rive med av noe han liker å gjøre. Når det er sagt kan man heller ikke utelukke at han forsvinner inn i hobbyen sin på grunn av et problem i forholdet.

– I noen tilfeller kan det være snakk om at han bruker hobbyen som en flukt i fra forholdet. Så før du tar det opp med ham bør du være forberedt på at et ærlig svar kan bekrefte din frykt, sier hun.

LES OGSÅ: De vanligste årsakene til at det blir slutt

EKSPERT: Sexologisk rådgiver Ulla Aasland. Foto: Privat
EKSPERT: Sexologisk rådgiver Ulla Aasland. Foto: Privat Vis mer

Vis interesse for hans hobby

Også Ulla Aasland som er sexologisk rådgiver med privatpraksis i Porsgrunn, påpeker at det er viktig å ta det opp med partner dersom man føler seg tilsidesatt.

– Er det slik at den ene har en hobby hvor den andre konstant føler seg tilsidesatt er selvfølgelig ikke dette sunt for forholdet. Prat om det. Bli enige om hvordan dere vil ha det, sier hun til KK.no.

Når det er sagt så handler forhold ofte om å gi og ta. Og hvis kjæresten din har en hobby som tar mye tid, så kan det være en idé for deg å sette deg inn i hva kjæresten faktisk driver med. 

– Viser man selv interesse kan muligens kjærestens hobby bli en arena for felles interesse. Det er viktig å bry seg om den man er sammen med, dette kan være med på å anerkjenne kjæresten, noe som igjen kan bety at kjæresten føler seg interessant, og føler trygghet og tillit, forklarer hun.

Dette kan også gi dere nye impulser og noe å kommunisere om. Om samtalen i et parforhold kun dreier seg om forholdet, barn, hushold og plikter, kan følelsen av å være kjærester, ebbe ut etter hvert. 

– Det å ha et kjæresteforhold hvor man kan le sammen, føle seg attraktiv og ivaretatt som partner, kan være enklere om man får impulser utenfra, legger hun til. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer