Fjerde dose Norge

Når kommer fjerde dose?

Med nye Omikron-varianter på vei kan det bli behov for en fjerde dose for de over 65 år, men FHI kan foreløpig ikke si når denne skal gis.

CORONAVAKSINE: En ny Omikron-variant som er mer smittsom kan gi behov for en fjerde dose coronavaksine for mange nordmenn. Foto: NTB
CORONAVAKSINE: En ny Omikron-variant som er mer smittsom kan gi behov for en fjerde dose coronavaksine for mange nordmenn. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Norge ser en økning i smitte med omikronvarianten BA.5 og flere blir nå lagt inn som følge av mer smitte.

– Fortsatt ser det ut til at beskyttelsen mot alvorlig sykdom er god, men vi vet ikke når vaksineeffekten hos de eldste vil være på vei ned, sier assisterende direktør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI) til VG.

Mange av de innlagte er over 75 år og har bare to doser.

Eldre vil få fjerde dose - usikkert når

Bukholm, som er sjefen for vaksinasjonsprogrammet, sier til VG at det er aktuelt å tilby en vaksine til de over 65 år og risikogruppene tidlig på høsten i år, men FHI påpeker at det er viktig å ikke gi dosen for tidlig. Det kan føre til redusert effekt før en eventuell vinterbølge. Gis den derimot for seint, kan det føre til at flere blir alvorlig syke.

– Vi vurderer om vi skal starte tidlig på høsten med påfyllingsdose eller om vi bør vente til nærmere vinteren. Vi ønsker å vaksinere så nært opp til en eventuell større høst- eller vinterbølge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.