Pynte juletre:

Når skal juletreet pyntes?

Her vil terapeutens svar overraske deg!

PYNTE JULETRE: Julepynt, lys og dekorasjoner er herlig, men når skal de frem? Foto: NTB.
PYNTE JULETRE: Julepynt, lys og dekorasjoner er herlig, men når skal de frem? Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Noen av oss drar frem juletreet, pepperkakene og gløggen så tidlig som mulig, og synes det er kjempeflott at butikkene selger julemarsipan allerede i november.

Andre venter til lille julaften før de går inn i skikkelig julemodus, og setter pris på at julepynt og julemat er begrenset til en kort periode.

Vi er forskjellige, og mange har sterke meninger om når det er greit og ikke greit å dekorere huset med røde nisser og julelys.

Hvis du er én av dem som elsker jul, og som leter etter en unnskyldning for å pynte juletreet allerede nå, så har vi en god nyhet til deg: Forskning viser nemlig at det er bra for helsen din.

Og vi kan jo ikke motsi forskning?

Dette viser studien

Ifølge forskning kan det å komme i julestemning tidlig faktisk gjøre underverker for helsen din.

Hvis du klør etter å henge opp julestjerne og julelys, er dette en veldig god nyhet. Studien viser at de som pynter tidlig er lykkeligere enn de som venter, skriver Womanshealth.

Forskerne forklarer det med at det gjør oss nostalgiske. Julepynt får oss til å tenker på barndommen, og tiden før vi måtte betale regninger, jobbe og ha voksne forpliktelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.